"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

miercuri, 24 martie 2010

Arbitri prahoveni monitorizati de catre CCA

Zilele trecute, CJA Prahova i-a desemnat pe cei mai buni cavaleri ai fluierului din Liga a IV-a, care urmeaza sa fie monitorizati de catre Comisia Centrala a Arbitrilor in vederea unei eventuale promovari. Dupa ce au fost luate in calcul toate criteriile impuse de catre CCA, cei trei tineri care vor reprezenta Prahova sunt: Alin Gheorghe - arbitru, respectiv, Bogdan Banu si Alexandru Chivu - arbitri asistenti. Acestia au fost repartizati in centrul de la Pitesti, urmand sa arbitreze un joc, pe data de 28 aprilie, la care vor fi observati de catre membrii CCA.
Actiunea Comisiei Centrale a Arbitrilor de monitorizare a tinerelor talente se va desfasura in perioada 31 martie - 29 aprilie, in 5 centre din tara. Astfel, exceptand Pitestiul, celelalte patru centre sunt: Timisoara, Brăila, Bacău si Zalău.
La Pitesti, pe langa arbitri prahoveni, vor mai  oficia la jocuri arbitri din alte 9 judete: Arges, Brasov, Dambovita, Olt, Teleorman, Giurgiu, Valcea, Ilfov si Bucuresti.
Desi in varsta de doar 23 de ani, cei trei reprezentanti ai Prahovei au, deja, cateva sute de jocuri oficiate la nivel de judet, intr-un campionat foarte puternic, cu un numar mare de echipe. Totodata, acestia au arbitrat si multe partide amicale disputate intre formatii de nivel national, beneficiind de faptul ca Prahova are cateva reprezentante in primele trei esaloane fotbalistice din Romania. Luand in considerare aceste lucruri, speram ca cei trei sa nu aiba emotii si sa arbitreze asa cum au facut-o si pana acum, pentru ca au demonstrat ca sunt talentati si ca au perspective frumoase in aceasta activitate. De ei depinde sa reuseasca!
Pana la jocul din 28 aprilie, insa, acestia vor intra intr-un program de pregatire conceput de CJA, urmand sa arbitreze impreuna la jocurile din campionatul judetean, unde vor fi observati de membrii Comisiei, sa participe la testele fizice ale arbitrilor de Liga a II-a si a III-a, precum si la sedintele saptamanale de antrenament si pregatire teoretica.
Le urez mult succes cu speranta ca vor urma traditia ultimilor doi ani cand arbitrii prahoveni monitorizati de catre CCA, Florin Ionescu si Mihai Amoraritei, au promovat in Liga a III-a, chiar daca cel din urma a facut-o dupa examenul din toamna trecuta.
Mai jos aveti o scurta prezentare a celor trei reprezentanti ai judetului nostru.

Alin GHEORGHE
Varsta: 23 ani (07.11.1986)
Domiciliu: Ploiesti / Prahova
Studii – Licentiat al Facultatii de Stiinte Politice din cadrul SNSPA Bucuresti, Specializarea – Stiinte Politice
Anul in care a devenit arbitru: 2002
Anul obtinerii categoriei a II-a: 2003
Anul obtinerii categoriei I: 2004
Anul promovarii in Div D: 2006
Numar de jocuri arbitrate: peste 500
A jucat fotbal la: Astra Ploiesti, Metalul Plopeni


Adrian Bogdan BANU
Varsta: 23 ani (20.06.1986)
Domiciliu: Ploiesti / Prahova
Studii: Universitatea Petrol – Gaze Ploiesti, Facultatea de Ingineria petrolului si gazelor, Specializarea - Transportul, depozitarea si distributia hidrocarburilor (absolvent 2009)
Anul in care a devenit arbitru: 2005
Anul obtinerii categoriei a-II-a: 2006
Anul promovarii in Div. D: 2007
Anul obtinerii categoriei I: 2008
Numar de jocuri arbitrate: peste 500
A jucat fotbal la: Petrolul Ploiesti si Astra Ploiesti (juniori)



Alexandru Horia CHIVU
Varsta: 23 ani (27.08.1986)
Domiciliu: Ploiesti / Prahova
Studii: Universitatea Politehnica din Bucuresti – Facultatea de Inginerie Electrica, Specializarea – Electronica de Putere si Actionari Electrice (absolvent 2009);
Master – Electronica de Putere si Actionari Electrice Inteligente (anul I)
Anul in care a devenit arbitru: 2004
Anul obtinerii categoriei a-II-a: 2005
Anul obtinerii categoriei I: 2007
Anul promovarii in Div. D: 2007
Numar de jocuri arbitrate: peste 300

2 comentarii:

  1. Felicitari celor 3.
    Ii cunosc atat din punct de vedere personal cat si din punct de vedere al arbitrajului, impreuna cu ei arbitrand zeci de meciuri, si toti 3 merita.

    Le urez succes si sa se intoarca victoriosi de la stagiul de pregatire din 28.04.2010.

    Valentin Zanfir

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru "Valentin Zanfir": Ma bucura atitudinea ta. Asa ar trebui sa gandim cu totii pentru ca o victorie a lor va fi, implicit, o victorie a arbitrajului prahovean! Trebuie sa invatam sa fim prieteni intre noi!

    RăspundețiȘtergere