"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

luni, 1 martie 2010

De ce un blog despre scoala de arbitri?

Din mai multe motive, dar, in primul rand din dragoste pentru fotbal, in general, si pentru arbitraj, in special. M-am gandit mult inainte de a porni pe acest drum si asta pentru ca au fost destui cei care mi-au zis ca n-am ce face, ca ma leg la cap fara sa ma doara. Stiu ca-mi asum anumite riscuri, fiind, printre altele, si arbitru activ, dar sunt obisnuit. Pana la urma chiar viata in sine este un risc... mai ales in Romania.
Ideea acestui blog mi-a venit inca de anul trecut, iar prin toamna am facut primul pas, acela de a-l crea. Numai ca timpul, care e dusmanul numarul 1 al meu, nu mi-a permis sa incep postarile. Nici acum nu stau foarte bine cu orele libere, dar am zis ca trebuie sa incep odata!
Scopul acestui blog este de a populariza arbitrajul in randul tinerilor, de a arata si o alta fata a acestei activitati atat de hulita in Romania ultimilor ani. Unii vor rade, cu siguranta, mai ales ca atunci cand spui ca esti arbitru, in Romania, prima intrebare este "cat castigi?" ... si nu neaparat din barem! Ca asa-i la noi, suspiciunea a devenit o caracteristica nationala. Nu intereseaza pe nimeni faptul ca cei pusi sa judece sunt si ei oameni si pot gresi. In Romania, pentru arbitri nu functioneaza prezumtia de nevinovatie. Nu, ei sunt vinovati inca din momentul in care au decis sa devina arbitri! Sunt constient ca nu voi schimba eu lumea cu blogul meu, si nici nu mi-am propus asta, dar m-as bucura daca macar cativa dintre cei ce vor urmari postarile mele se vor gandi de cateva ori inainte de a mai injura un arbitru.
"Scoala De Arbitri" se adreseaza, in special, prahovenilor si asta pentru ca voi vorbi mai mult despre arbitrii din judetul "aurului negru", dar, in acelasi timp, poate veni si in ajutorul copiilor din alte judete care si-ar dori sa inceapa acesta activitate si nu stiu cui sa se adreseze. De asemenea, sper ca acest blog va fi util tuturor celor care vor sa faca ceva pentru dezvoltarea arbitrajului romanesc, celor care vor sa dea inapoi o parte din ceea ce le-a oferit, de-a lungul timpului, aceasta frumoasa si ingrata activitate. Consider ca este de datoria noastra, a celor implicati in acest fenomen, sa ne luptam pentru schimbarea imaginii arbitrului roman. Sunt deschis oricarei colaborari cu cei implicati in organizarea scolilor de arbitri, in formarea si perfectionarea tinerilor cavaleri ai fluierului.Totodata, astept de la arbitri idei noi, idei care pot duce la imbunatatirea activitatii, tinand cont si de conditiile de la nivel de judet. De asemenea voi fi deschis tuturor comentariilor, chiar si critice, celor care au ceva de spus intr-un limbaj civilizat, fara cuvinte "jignitoare, injurioase sau grosolane", ca sa folosesc termeni de regulament. Asta-i regula jocului, pe care imi permit sa o impun, pentru ca blogul acesta este "terenul meu de joc", iar, aici, "legile" sunt facute de mine!

6 comentarii:

  1. Felicitari pentru blog :) si la cat mai multe posturi cu informatie utila pentru cei care doresc sa urmeze aceasta meserie... de arbitru

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Vor veni si informatiile, mai ales ca, in toamna, urmeaza o noua scoala pe care trebuie sa o pregatim din timp!

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut,cum pot lua legatura cu tine?am multe intrebari de pus..m.am gandit foarte bine vreau sa incep si eu aceasta scoala.Sunt fata si sunt pasioanata de fotbal:x poti sa ma contactezi la id marytzza_no1.Felicitari pt blog:-*

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru "Anonim(a)", dar si pentru ceilalti care inca nu stiu adresa de mail la care ma pot contacta. Aceasta este scoaladearbitri@gmail.com.

    RăspundețiȘtergere
  5. vrea sa aflu unde sunt scoli pt arbitraje?

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru "Anonim"(15:23): Scoala de arbitri se organizeaza in fiecare judet de catre comisia de arbitri din cadrul asociatiei judetene de fotbal locale. Pentru mai multe detalii despre cum poti deveni arbitru da click pe urmatorul link:
    http://scoaladearbitri.blogspot.com/2010/07/cum-poti-deveni-arbitru-de-fotbal.html

    RăspundețiȘtergere