"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

marți, 13 aprilie 2010

Huliganii scosi din viata sportiva! Vor mai urma si altii!

Iata ca, asa cum ma asteptam, Comisia de Disciplina a Asociatiei Judetene de Fotbal a luat masuri drastice impotriva huliganilor care l-au lovit cu bestialitate pe arbitrul Mihai Amoraritei la jocul din Liga A Prahova, Vointa Baltesti - CSO Plopeni. Astfel, "fotbalistul" gazdelor George Stancioaca si "profesorul" Sorin Buzila (antrenorul secund), au fost exclusi din viata sportiva si amendati fiecare cu cate 1000 de lei. Totodata, s-a decis pierderea jocului, de catre echipa Vointa Baltesti, cu scorul de 3-0, la "masa verde", ridicarea dreptului de organizare pentru 2 partide pe teren propriu si o penalitate de 1500 lei. Desi formatia sanctionata ar dori sa depuna memoriu la Comisia de Apel, am incredere ca aceste masuri vor fi mentinute pentru ca numai asa vom putea asana fotbalul de oameni care n-au nicio legatura cu fenomenul. Masurile drastice si DEFINITIVE sunt solutia! Iar din momentul in care vor fi excluse si 4-5 echipe al caror singur scop este de a provoca scandal la jocuri, neinteresandu-le de adversar, de oficiali sau de alte persoane care nu fac parte din "hoarda" lor, privindu-i pe toti ca pe niste inamici, de cum pasesc in satul respectiv, transformand terenul de joc in camp de lupta, atunci lucrurile vor incepe sa se linisteasca. Am acesta convingere!
Pe langa sanctiunile acordate de catre AJF, pe huligani ii asteapta o alta surpriza, una mult mai mare. Mihai Amoraritei a depus plangere penala impotriva lor, iar zilele acestea, sprijinit fiind de Comisia Judeteana a Arbitrilor Prahova, care a angajat deja un avocat, va face toate demersurile pentru actionarea lor in justitie! Daca oamenii nu stiu ce inseamna respectul, ii vom ajuta noi sa-l invete! Trebuie sa se inteleaga faptul ca arbitrii nu merg la jocuri pe post de "saci de box" si nu sunt in bataia vantului, la cheremul oricarui descreierat venit sa-si etaleze... primitivismul pe terenul de fotbal!

4 comentarii:

  1. Si totusi nu cred ca a fost rezolvata problema . Totul tine de educatia primita inca din stadiul de junior . Ieri la antrenament unul din colegii nostri a vrut sa bea apa de la cismea si au venit copii de la compet si a inceput sa il impinga sa bea el primu . Colegul nostru era de 6 ori mai mare decat juniorul copetului , erau acolo si antrenorii , nimeni nu i-a zis nimik , a intreb odata ce va creste va fi sau nu un jucator educat ? , sau isi va aminti de amenda primita de cei de la Vointa Baltesti ? .. de aceea o propunere ar fi o intalnire cu antrenorii juniorilor diferitelor echipe pt a discuta aceasta problema a violentei. Trebuie inteles ca fotbalul este un sport , arbitrii au datoria sa il faca competitiv , greselile sunt omenesti si de o parte si de cealalta , nu venim p stadion sa ne batem joc . Adrian

    RăspundețiȘtergere
  2. Copii din ziua de azi sunt din ce in ce mai prost crescuti deoarece parintii nu sunt in stare sa le ofere o educatie pe masura. Asta e societatea in care traim si noi trebuie sa ne ducem crucea. Parerea mea Ionut... ca la acesti copii care vin din spate ar trebui sa li se dea si o lectie de cum sa se descurce pe teren. Un curs pe care dupa parerea mea ar trebui sa il tina Nea Paul. Pe mine, de cate ori am fost cu dansul... m-a invatat pur si simplu cum sa ma descurc in teren, cum sa vorbesti cu jucatorii, cum sa fi privit ca un arbitru.
    Si multe din sfaturile pe care mi le-a dat, le-am aplicat pe teren si mi-a fost mult mai bine decat daca nu le aplicam.
    O lectie de "jmekerie pe terenul de fotbal" ca sa ma exprim in termeni fotbalistici si mai putini literari.
    Expun doar una... cand este jocul tensionat si toata lumea tipa la tine... TIMPUL arbitre... te uiti in sus spre cer si daca e soare zici... NU CRED CA O SA PLOUA... daca e nor... S-AR PUTEA SA PLOUA IN MAX 1 ORA.
    Restul cand aveti meciuri cu Nea Paul... rugati-l sa va invete lucruri marunte care or sa va prinda bine. Si de la ceilalti observatori aveti ce sa invatati, dar Nea Paul are un stil de a vorbi pe care nu ai cum sa nu il intelegi si sa bagi la cap tot ce spune, pentru ca iti va folosi tot ce zice dansul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru "Adrian T": Din pacate, ai dreptate! Totul pleaca de la educatie. Educatia din familie, din scoala, de la club... Daca si-ar intelege fiecare rostul lui fara a mai da vina pe societate, incercand sa-si faca cat mai bine treaba pentru care este platit (sau nu), atunci lucrurile ar sta altfel. Pe de alta parte, ar trebui sa vedem si cine sunt profesorii acestor copii, au ei capacitatea de a-i educa? Sunt multe de discutat. In privinta intalnirii cu antrenorii este o idee buna pe care o voi propune celor care se ocupa de ei. Au mai fost propuneri sa mergem sa discutam cu echipele despre regulament, despre relatia cu arbitrii, dar, din pacate, s-au blocat pe parcurs, din varii motive! Am participat la sedintele cu delegatii, dicutand problemele aparute si din partea noastra si a echipelor, senzatia fiind ca oamnenii au inteles ca nu vrem decat sa ne facem treaba, numai ca e posibil ca toate informatiile sa nu ajunga si la cei din teren.

    RăspundețiȘtergere
  4. Petru "FlorinP": O parte din raspuns o gasesti mai sus. Nu-s de acord cu tine cand spui ca "Asta e societatea in care traim si noi trebuie sa ne ducem crucea."! D-aia suntem unde suntem, pentru ca romanul prefera sa stea deoparte criticand, barfind, in loc sa incerce sa schimbe ceva. De ce sa se bage daca n-are niciun interes, daca nu-i pica nimic? Ce vina au copiii nostri pentru atitudinea asta pasiva care nu le ofera prea multe sanse? Traim intr-o tara plina de "cancan", suspiciune, de interese si de multe alte lucruri negative. Dar ce facem ca sa schimbam aceasta stare, ce facem ca sa aducem la suprafata si lucrurile frumoase, oamenii de calitate? Raspundem cu "asta ne e soarta, ne ducem crucea"! Si facem lucrul asta de cand ne stim, minunandu-ne ca suntem la ani lumina de lumea civilizata!
    Constat ca ai fost plecat cam mult din tara si vorbesti de lucruri care nu se faceau pe vremea ta. Te anunt ca se munceste foarte mult cu acesti copii, pe care noi nu-i pregatim doar pentru arbitraj, ii pregatim si pentru viata, incercand sa facem si educatie, dar e nevoie de timp... nu poti schimba lucrurile int-un an-doi! Se fac saptamanal antrenamente tematice si lectii tehnice, lucruri care iti garantez eu ca nu s-au facut in cei peste 16 ani de cand sunt arbitru! Dar lumea vrea arbitri de Champions League uitand ca in urma cu doi ani si jumatate aveam doar vro 80 de copii pe care ne bazam! Si, din pacate starea, asta e intretinuta si de o parte a celor care au fost arbitri inaintea noastra, cei care considera ca nu se va mai naste nimeni ca ei! Stii bine ce vreau sa spun! De la Nea Paul ca si de la altii cu exeperienta am invatat si eu si mai avem multe de invatat. Totodata, trebuie sa tinem cont si de perioada in care traim, perioada in care daca am face glumele pe care le faceau unii dintre fostii arbitri, ar iesi razboi civil. E vorba de vremuri si de de calitatea oamenilor!

    RăspundețiȘtergere