"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

marți, 10 august 2010

Joci fotbal in Liga 1, 2 sau 3? Ai sansa sa devii arbitru!

Comisia Centrala a Arbitrilor a trimis, zilele trecute, o adresa, catre toate cluburile din primele trei esaloane, prin care solicita sprijinul acestora in vederea descoperirii de tinere talente pentru arbitraj. Aceasta actiune face parte din "Programul de selectare, recrutare, formare arbitri tineri", care se adreseaza in mod special tinerilor fotbalisti, fiind un punct important din cadrul "Conventiei UEFA".
In acest sens, CCA, cu sprijinul comisiilor judetene, si in parteneriat cu cluburile va organiza cursuri intensive de formare arbitri adresate acestor jucatori. Cursul va avea o durata de 4-5 zile, pe o perioada de 1-2 luni, urmand a se desfasura la sediului clubului. Interesant este ca la absolvirea acestui curs noii arbitri vor avea sansa ca dupa o scurta stagiatura sa fie promovati direct la Liga a III-a sau chiar la a II-a (click pe imagine). Asa ca cei care sunteti tineri fotbalisti si doriti sa deveniti cavaleri ai fluierului poftiti la cursuri! Este o sansa unica cu care nu stiu daca va veti mai intalni.
Prahova are si ea doi arbitri care joaca fotbal in Ligile a II-a si a III-a si care ar putea face pasul mai repede catre esaloanele superioare, conform planului CCA. Unul dintre ei este Andrei Moroita (Liga a II-a), un arbitru de mare perspectiva, iar celalalt Constantin Pantilimonescu, un asistent de viitor, fost jucator, timp de trei ani, in Liga a III-a, la Conpet Ploiesti. Acesta din urma se afla in discutii cu o echipa din esalonul trei in vederea semnarii unui angajament.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu