"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

luni, 20 septembrie 2010

Comunicat CCA / In atentia arbitrilor, jucatorilor si antrenorilor

In urma evenimentelor tot mai dese in care jucatorii folosesc neregulamentar bratele/coatele in lupta pentru minge - periclitand integritatea fizica a adversarului -, dar si a intensificarii protestelor la deciziile arbitrilor, Comisia Centrala a emis, sub semnatura presedintelui Vasile Avram, un comunicat, pe care-l puteti citi mai jos. CCA le cere arbitrilor sa nu mai tolereze nicio manifestare care arata lipsa de respect la adresa jocului de fotbal, cu mentiunea ca cei care nu vor pune in aplicare aceste dispozitii vor fi retinuti de la delegari.


"COMUNICAT

În atenţia arbitrilor, jucătorilor şi antrenorilor


Având în vedere că există o tendinţă în creştere privind folosirea neregulamentară a braţelor/coatelor în lupta pentru minge ce duce la periclitarea integrităţii fizice a adversarului şi la rănirea acestuia, precum şi o creştere a disputelor cu arbitrul prin dezaprobarea prin vorbe, gesturi şi reacţii care arată o lipsă de respect la adresa jocului de fotbal, CCA consideră a readuce în atenţia cluburilor deciziile UEFA şi FRF privind sancţionarea fermă şi corespunzătoare a acestor abateri.
Astfel, arbitrii au responsabilitatea de a proteja jucătorii de eventualul joc dur al adversarilor, asigurându-se că orice contact care implică folosirea excesivă a forţei (şi în consecinţă periclitează integritatea fizică a adversarului) trebuie considerat greşeală gravă şi trebuie să aibă ca rezultat o eliminare (cartonaş roşu). Folosirea coatelor în mod intenţionat, ca o armă împotriva adversarului, se include bineînţeles în această categorie.
CCA adresează rugămintea tuturor participanţilor (antrenori, jucători) să ia măsuri pentru:

* Încetarea cu desăvârşire a acestor manifestări, care duc la accidente grave şi la indisponibilităţi de lungă durată
* Instaurarea unui climat de respect faţă de adversar

Totodată, CCA recomandă tuturor arbitrilor să nu tolereze aceste manifestări de lipsă de respect şi să sancţioneze în mod drastic în conformitate cu „Legile Jocului” aceste incidente.
Arbitrii care nu se vor conforma acestor dispoziţii vor fi reţinuţi de la delegări.

Consideraţi acest demers al nostru ca o măsură preventivă privind evitarea accidentărilor grave şi a sancţiunilor ferme ce se vor lua.


20.09.2010

                                                                                                                                  Preşedinte CCA,
                                                                                                                                     Vasile Avram"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu