"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

marți, 7 septembrie 2010

Euro 2012: Belarus - Romania, azi, ora 20:30, DigiSport / Arbitru: Pavel Kralovec (Cehia)

Astazi, nationala Romaniei disputa primul joc in deplasare din campania pentru Euro 2012

Dupa debutul de acasa cu Albania, echipa lui Razvan Lucescu a plecat in Belarus, acolo unde asta-seara va incerca sa obtina trei puncte in fata fostei tari sovietice, spaland astfel rusinea semiesecului de vinerea trecuta. La aceasta partida UEFA a delegat o brigada din Cehia avandu-l la centru pe Pavel Kralovec (Photo by Mike Hewitt/Getty Images Europe), o mai veche cunostinta a fotbalului romanesc. Dupa ce in 2006 a arbitrat Steaua - Hit Gorica (3-0, Champions League), iar anul trecut un alt joc al Stelei, cel cu Seriff Tiraspol (0-0, Europa League), in aceasta primavara cehul a oficiat chiar la o partida a nationalei noastre. Meciul respectiv a a fost unul amical si s-a disputat in Ucraina, la Lvov, tara gazda impunandu-se cu scorul de 3-2.

Arbitrul ceh, care a implinit 33 de ani pe 16 august locuieste la Domazlicich, fiind de profesie inginer. In afara de limba materna mai vorbeste germana si engleza. Pe lista FIFA se afla din 2005, iar la inceputul acestui an a fost promovat de catre UEFA in „Premier Category", alaturi de Alexandru Tudor si  de israelianul Alon Yefet. Practic mai are de facut un singur pas catre categoria „Elite”.

Ca o statistica, in 32 de jocuri internationale Kralovec a scos de 128 de ori cartonasul galben si de 5 ori pe cel rosu, dictand si 4 lovituri de pedeapsa. Cu e medie de 4 avertismente pe joc cehul este recunoscut ca un central caruia ii plac foarte mult cartonasele, la fel ca si lui Stuart Attwell, cel care va arbitra partida nationalei de tineret, care se va disputa tot in aceasta seara. Asadar, aviz tricolori!

La meciul care va incepe de la ora 20:30 cehul va fi ajutat la cele doua linii de catre conationalii sai Martin Wilczek - 40 ani, aflat pe lista FIFA din 2005 - si  Miroslav Zlamal - 37 ani, pe lista FIFA din 2001.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu