"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

sâmbătă, 4 septembrie 2010

Franta - Belarus 0-1 / A fost ofsaid la gol?

Aseara, in preliminariile Campionatului European din 2012, Belarusul  a reusit surpriza serii invingand Franta la ea acasa. Faza golului a fost una interesanta, iar dupa discutia cu cativa colegi am decis sa o postez si aici, pentru a o comenta impreuna. A fost sau nu ofsaid la faza premergatoare golului? Astept parerile voastre!

10 comentarii:

  1. parerea mea e ca nu a fost ofsaid pentru ca jucatorul cu nr.10 care era in pozitie afara din joc intr`adevar a influentat jocul,dar mingea a venit de la francez,care in opinia mea a controlat`o...

    RăspundețiȘtergere
  2. la prima vedere ai impresia ca e offside clar , jucatorul in cauza influentand jocul...dar pasa vine de la adversar , ceea ce anuleaza pozitia de offside ..

    RăspundețiȘtergere
  3. Ofsaid este atunci cand mingea este pasata de un coechipier al jucatorului aflat in spatele penultimului aparator si linia portii adverse...aici mingea a fost primita de la adversar ...deci nu se mai pune discutia de osaid.

    RăspundețiȘtergere
  4. pasa vine de la un adversar..dar nu isi creeaza un avantaj din pozitia de ofsaid?:-?...cititi la instructiuni:d..eu zic ca da,a fost:D...am judecat corect ionut?:D...andreea popa

    RăspundețiȘtergere
  5. DA A FOST OFSAID - JUCATORUL IN CAUZA A OBTINUT UN AVANTAJ DIN POZITIA DE OFSAID INFLUENTAND IN ADVERSAR

    RăspundețiȘtergere
  6. A influentat jocul,dar nu e offside deoarece:
    1.Pasa vine de la adevrsar care a controlat mingea
    2.Din cate observ jucatorul aflat in pozitie afara din joc nu joaca mingea...
    Asta e parerea mea!

    RăspundețiȘtergere
  7. este adevarat pasa vine de la adversar,dar nu cumva influenteaza un adversar care nu poate intervenii?NICA

    RăspundețiȘtergere
  8. eu zic ca influenteaza jocul chiar si cu simplele impingeri,chiar daca nu atinge mingea!OFFSIDE
    Dan Mihai

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu conteaza daca il impiedica pe adversar sa obtina mingea deoarece mingea venea de la un adversar si oricum imi da impresia ca pur si simplu vroia sa se dea la o parte din calea mingei.Daca mingea doar se lovea de francez si ajungea la jucatorul aflat in pozitie offside atunci clar trebuia semnalizata pozitia.In concluzie nu este offside.Stanciu

    RăspundețiȘtergere
  10. Parerea mea: Conform Legilor Jocului, "un jucator aflat in pozitie afara din joc trebuie sanctionat doar daca, in momentul in care mingea este atinsa sau jucata de unul dintre coechipierii sai, jucatorul respectiv, dupa parerea arbitrului, ia parte activa la joc:
    - intervenind in joc sau
    - influentand un adversar sau
    - obtinand un avantaj din aceasta pozitie.

    * "Intervenind in joc" inseamna sa joace mingea sau sa atinga mingea trimisa sau atinsa de un coechipier.
    * "influentand un adversar" inseamna a-l impiedica sa joace mingea sau este in masura sa joace mingea, obtructionandu-i clar vederea asupra jocului sau deplasarii sale, facand un gest sau o miscare, care dupa parerea arbitrului inseala sau distrage atentia adversarului respectiv.
    * "obtinand un avantaj din aceasta pozitie" inseamna a juca mingea care revine dintr-un stalp al portii sau bara transversala in directia sa, atunci cand se afla in pozitie afara din joc (ofsaid) sau a juca mingea care revine dintr-un adversar in directia sa, atunci cand se afla in pozitie afara din joc (ofsaid). "

    Discutia trebuie sa plece de la textul de regulament, pentru a vedea daca faza se incadreaza in vreuna din situatiile de mai sus.
    Parerea mea este ca nu o putem incadra in niciuna dintre ele deoarece mingea vine de la un adversar care o controleaza in prealabil. Daca primul aparator o loveste necontrolat celalalt are un moment in care o controleza, dupa care fiind presat de atacant o loveste gresit. Din punctul meu de vedere vorbim deja de o alta faza, astfel ca decizia corecta ar fi cea luata de catre asistent. Deci, eu cred ca nu este ofsaid!

    Daca mai aveti alte pareri, le astept in continuare, aici, pentru a le discuta impreuna.

    RăspundețiȘtergere