"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

miercuri, 15 septembrie 2010

Liga Campionilor: AC Milan - Auxerre, ora 21:45 / Debuteaza Cristi Balaj


Partida din aceasta seara de pe stadionul "San Siro", din Milano, va consemna debutul a nu mai putin de sase arbitri romani in grupele Champions League. Pentru ca toti componentii brigazii conduse de catre baimareanul Cristi Balaj se vor afla pentru prima data in fata unui astfel de joc. In speranta ca vor debuta cu dreptul, haideti sa vedem cateva lucruri interesante despre partida de asta-seara, dar nu inainte de a reaminti si numele celorlati romani. Astfel, asistenti vor fi: Zoltan Szekely si Sebastian Gheorghe, arbitri aditionali: Marius Avram si Ovidiu Hategan, iar rezerva Augustus Constantin. Le urez mult succes!
* Ambele echipe au incheiat campionatul trecut pe locul trei, Auxerre fiind la prima participare in grupe dupa o pauza de opt ani.
* Prima intalnire Milan - Auxerre se disputa in urma cu 25 de ani, in primul tur al sezonului 1985/1986 din Cupa UEFA. Acel joc, castigat de gazde cu scorul de 3-1, a consemnat si debutul in Europa al legendei Paolo Maldini, la varsta de 17 ani.
* Pana acum Auxerre a pierdut toate jocurile disputate in Italia. Pe langa esecul cu Milan, a mai fost invinsa de Fiorentina (1989/1980) si Lazio (1997/1998), ambele meciuri in cadrul Cupei UEFA.
* Impotriva echipelor franceze, Milanul are 10 victorii, doua egaluri si o singura infrangere. Ultima intalnita a fost Marseille, in editia trecuta, pe teren propriu, jocul incheindu-se nedecis, 1-1.
* Ultima victorie europeana a Milanului, pe San Siro, a fost in noiembrie 2008, 1-0 cu Braga.

Intr-o grupa (G) cu Real Madrid, Ajax si Auxerre si dupa transferurile lui Robinho si Ibrahimovic, Milanul porneste ca favorita la unul dintre primele doua locuri, aflandu-se si printre pretendentele la castigarea trofeului. In privinta oaspetilor de azi ei spera sa prinda locul trei, care sa le ofere posibilitatea de a-si continua aventura internationala in Europa League. Ramane de vazut insa cat de mult vor conta calculele hartiei intr-o competitie in care surprizele pot aparea oricand.

Ca sa va faceti o imagine despre atmosfera in care se desfasoara un joc pe San Siro, dati click mai jos, pentru a vedea spectacolul creat de fanii rossonero inaintea jocului cu Manchester United, disputat pe 16 februarie 2010, si pierdut cu scorul de 3-2.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu