"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

duminică, 19 septembrie 2010

Liga I Feminin / Brigada prahoveana la jocul de la Brazi-sat

Alin Gheorghe
Am promis ca voi da mai multe detalii despre brigada prahoveana care va oficia astazi la meciul dintre CS Brazi si SN Constanta, din prima etapa a Ligii I Feminin. La partidele din acest esalon cavalerii fluierului sunt localnici, fiind delegati de catre comisiile judetene ale arbitrilor si comunicati Comisiei Centrale. In felul acesta se reduc cheltuielile legate de transport, care ar fi atarnat si ele destul de greu in bugetele si asa rarefiate ale echipelor din fotbalul feminin.

Asa cum am mai spus si in materialul precedent, in care vorbeam despre jocul de la Brazi - "Fotbal Feminin: Echipa "arbitrelor" debuteaza in Liga I " -, meciul va fi condus de o brigada mixta, formata dintr-un baiat si doua fete. Initial, fusese delegata la centru Cristina Manitiu (asa cum a aparut pe situl CCA), dar avand in vedere faptul ca ea este legitimata la echipa gazda a fost inlocuita, in cele din urma, cu Alin Gheorghe. Astfel, Cristina, absolventa a scolii de arbitri promotia 2010, a ratat sansa de a-si face debutul ca arbitru de centru chiar la un joc de Liga I. Dar nu trebuie sa fie suparata pentru ca i se va mai oferi, cu siguranta, o alta sansa in viitor, pana atunci avand timp sa mai capete si ceva experienta.

Andreea Popa
Alin Gheorghe, arbitru in Liga a IV-a, va fi ajutat la cele doua linii de catre Andreea Popa si Mariana Ene. Acestea din urma au oficiat doar pana la nivelul Ligii a V-a, ele fiind absolvente ale promotiilor 2008, respectiv 2009. Astfel, meciul de azi va fi cel mai important al carierei lor de pana acum. 

In varsta de 23 de ani, centralul partdei de maine este licentiat al Facultatii de Stiinte Politice din cadrul SNSPA Bucuresti, in prezent fiind angajat la una dintre marile companii de telefonie mobila. Locuieste in orasul "aurului negru" si a jucat fotbal la juniorii Astrei Ploiesti si ai Metalului Plopeni. Arbitrajul l-a inceput in 2002, iar in 2006 a promovat in Divizia D, avand peste 500 de jocuri oficiate in campionatul judetean.

Andreea Popa este tot din Ploiesti, are 20 ani si este studenta in anul II la Universitatea Petrol - Gaze, Facultatea de Ingineria si Protectia Mediului. A devenit arbitru in 2008, fiind colega de generatie cu doua dintre componentele echipei gazde a jocului de astazi - Gabriela Bucur si Mihaela Bacescu. Anul acesta a obtinut categoria I, avand aproximativ 140 de partide arbitrate in campionatele de juniori si in ligile 5 si 6.

Mariana Ene
Florentina Mariana Ene, mezina brigazii, este eleva in clasa a XII-a, neavand inca 18 ani impliniti. A absolvit scoala de arbitri anul trecut, fiind arbitru stagiar. Locuieste in Calinesti/Prahova si mai are un frate, arbitru in campionatul judetean. Au urmat cursurile scolii impreuna, alaturi de Diana Florea una dintre titularele gazdelor de astazi.

Asadar maine va fi inflatie de arbitri pe terenul din Brazi-sat... cel putin zece! Sapte jucatoare ale gazdelor plus cei trei oficiali, asta daca nu cumva si echipa oaspete va avea in componenta vreo fata-arbitru.

Sa speram ca va fi un joc frumos pe care brigada prahoveana sa-l conduca fara probleme. Le urez succes!


Liga I Feminin
Data: 2010-09-19, Ora: 11:00

CS Brazi - SN Constanta
Stadion: Brazi (Brazi - Prahova)
A: Gheorghe Alin (Ploieşti - Prahova)
A1: Popa Andreea (Ploieşti - Prahova)
A2: Ene Mariana (Ploieşti - Prahova)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu