"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

vineri, 3 septembrie 2010

Romania - Albania: astazi, ora 21:00 / Arbitrii sunt austrieci

In aceasta seara, la Piatra-Neamt, debuteaza campania de calificare a echipei nationale de fotbal pentru Campionatul European din 2012. Prima adversara a Romaniei este o mai veche cunostinta a noastra, echipa Albaniei. Partida va incepe la ora 21:00 si va fi transmisa de catre postul TVR1. Jocul de pe stadionul Ceahlaul va fi condus de o brigada de arbitri din Austria (vezi foto dreapta), avandu-l la centru pe Robert Schorgenhofer (al doilea din dreapta). Asistenti vor fi: Alain Hoxha (dreapta) si Mario Strudl (stanga), iar rezerva Manfred Krassnitzer.

Arbitrul partidei din aceasta seara s-a nascut la 21.02.1973, are 1.88 m si 78 kg, locuieste in Vorarlberg si lucreaza ca dispecer. Este casatorit cu Christiane si are 2 fete, Lisa si Marie-Sophie, aceasta din urma fiindu-i fiica vitrega. A devenit cavaler al fluierului in 1991, in 2004 a debutat in prima liga austriaca, iar din 2007 se afla pe lista FIFA. Pana acum s-a intersectat atat cu fotbalul romanesc cat si cu cel albanez. A oficiat de doua ori in tara noastra, ambele partide avand un numitor comun – Vasluiul. Cu echipa lui Adrian Porumboiu s-a intalnit mai intai in 2008, la un joc din Cupa UEFA Intertoto (2-0 cu Neftchi Baku), apoi in toamna anului trecut, la partida cu Poli Timisoara, din campionatul Ligii I (scor: 0-1). Ambele meciuri s-au disputat in orasul moldav. Tot de doua ori a oficiat si in Albania, dar la jocuri ale echipelor nationale. In 2007 la partida impotriva Italiei - selectionate U-21 (scor: 0-1) - si in 2008,  in preliminariile Campionatului Mondial 2010, la jocul castigat de echipa mare in fata Maltei (scor 3-0).
Media cartonaselor galbene pe care le arata este de 4 pe joc, insa la ultima partida arbitrata - pe 31 august, in Liga Regionala austriaca -, a acordat 8 (cate 4 pentru fiecare echipa). Urmatoarele meciuri ale lui Schorgenhofer vor fi: derbiul orasului Viena, Rapid - Austria, pe 12 septembrie, respectiv Sevilla - Paris St-Germain, in grupele Europa League, patru zile mai traziu. In Spania va merge cu aceeasi asistenti cu care va oficia si la partida din seara aceasta.
Sa speram ca va fi un joc frumos, in urma caruia toate punctele vor ramane in Romania. Mult succes, tricolorilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu