"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

marți, 7 septembrie 2010

Under 21: Rusia - Romania, azi, ora 18:00 / Arbitreaza Stuart Attwell

Stuart Attwell, cel mai tanar cavaler al fluierului care a oficiat in Premier League

In aceasta seara, nationala de tineret a Romaniei disputa impotriva Rusiei  ultimul joc inaintea barajului pentru Europeanul de anul viitor, in urma caruia sapte echipe se vor califica la turneul final din Danemarca. Daca vor obtine un rezultat bun “tricolorii mici” ar putea fi cap de serie la tragerea la sorti de vineri, cand se vor desemna adversarii pe care urmeaza a-i infrunta pe 9, respectiv 13 octombrie.
Partida se va juca la Sankt Petersburg, de la ora 18:00, fiind transmisa in direct de postul Sport.ro si arbitrata de o brigada din Anglia. La centru va fi Stuart Attwell (foto; zimbio.com), ajutat la cele doua linii de catre Stephen Child si Simon Long. Arbitru de rezerva a fost desemnat Anthony Taylor.

Stuart Attwell, care va implini 28 de ani pe 6 octombrie, a avut o ascensiune fulminanta. Dupa ce a ales calea arbitrajului in 1998, in 2007 este promovat pe lista nationala a arbitrilor englezi, iar in august 2008 - la 25 de ani -, devine cel mai tanar cavaler al fluierului care a oficiat vreodata in Premier League. Mai apoi, la finalul lui 2008 devine cel mai tanar arbitru din Anglia nominalizat pe lista FIFA. Din pacate cariera sa ulterioara a fost presarata cu destule prestatii nesatisfacatoare, ramanand celebru prin “golul fantoma” acordat pentru oaspeti la jocul dintre Watford si Reading, disputat in urma cu doi ani (vezi video).
Locuieste in Nuneaton, Warwickshire, iar in aceasta vara a fost trimis in Japonia, impreuna cu Anthony Taylor, rezerva sa de astazi, pentru a oficia in campionatul nipon, in urma unui acord semnat intre federatiile celor doua tari. In doua jocuri a scos de 18 ori cartonasul galben!! De altfel se pare ca este foarte darnic in a acorda avertismente. La ultima partida din Premier League la care a fost delegat, pe 28 august, Wolverhampton – Newcastle (scor: 1-1), a aratat nu mai putin de 12 cartonase galbene. In ultimele doua sezoane a avut o medie de 3 avertismente pe meci.
Sa speram ca in aceasta seara nu va folosi prea mult cartonasele, pastrandu-le pentru partida dintre Arsenal si Bolton Wanderers, la care a fost delegat sa oficieze peste patru zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu