"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

luni, 25 octombrie 2010

Joc international la Balta Doamnei (PH) / Imagini cu "arbitrele"


In urma cu doua saptamani in localitatea prahoveana Balta Doamnei a avut loc un interesant meci amical intre echipa locala, ce activeaza in Liga C judeteana, si o formatie din Spania. Intalnirea a fost posibila datorita unui fost jucator al gazdelor, plecat cu ceva ani in urma in tara lui Cervantes. In timpul liber acesta evolueaza la o echipa de esalon inferior pe care a tinut sa o aduca in Romania. Cum prezenta unei formatii straine in micuta localitate a fost ceva inedit, satenii au venit, cu mic, cu mare, la "stadion" pentru a vedea minunea - o partida internationala la Balta Doamnei. Si nu au regretat, pentru ca pe langa cele patru goluri, au avut ocazia sa vada si o... frumoasa brigada de arbitri. Probabil ca a fost singurul joc in care cei prezenti nu au comentat la deciziile "cavalerilor fluierului", fairplayul domnind atat pe teren cat si in... tribunele inca neconstruite.


La centru s-a aflat o ploiesteanca, Iulia Burlan, iar la cele doua linii campinencele Roxana Banaseanu si Aura Pana. Aceasta partida a fost un bun prilej pentru Iulia de a-si testa fluierul pe care tocmai il castigase la concursul lunii septembrie, organizat de catre "ScoalaDeArbitri". A acordat trei lovituri de pedeapsa - una pentru gazde, doua pentru oaspeti - si probabil ca ar mai fi acordat si altele daca jocul nu dura decat... 60 de minute! Motivul pentru care s-au disputat doua reprize de cate 30 minute a fost totusi unul neplacut, autocarul cu care oaspetii veneau de la aeroport fiind implicat intr-un mic accident. De aceea partida a inceput cu intarziere, la 17:30, iar reprizele au fost reduse pentru ca exista riscul sa vina noaptea prin minutul 70. Si cum nocturna nu a fost inca proeictata...


Roxana, una dintre fetele care au oficiat la acest joc, este arbitru asistent in lotul Ligii 3, iar zilele trecute a sustinut examenul pentru promovarea in Liga 2! Mai multe detalii despre ea, dar si despre preocuparile sale, puteti citi aici. 

Iulia si Aura au obtinut categoria I in primavara acestui an, iar acum asteapta sa-si faca debutul in Liga a IV-a prahoveana. Daca vreti sa cititi mai multe despre ele, dati click aici - pentru Iulia - si aici - pentru Aura.

Mai jos aveti cateva imagini cu cele trei fete de la jocul incheiat la egalitate, 2-2.





Un comentariu:

  1. Salutare,
    Am preluat un fragment din articol aici http://independenta.wordpress.com/2010/10/11/scoala-de-arbitri-joc-international-la-balta-doamnei/ . Am pus si referinta.

    RăspundețiȘtergere