"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

marți, 12 octombrie 2010

Under 21: Romania-Anglia, azi, ora 14:30 / Arbitreaza Fredy Fautrel



Peste doar o jumatate de ora, pe stadionul Municipal" din Botosani nationala Under 21 a Romaniei va incerca sa obtina o performanta pe care n-a mai realizat-o de 12 ani - calificarea la un turneu final de Campionat European. Pentru a ajunge anul viitor in Danemarca, tinerii lui Sandoi au nevoie de un 1-0, dupa ce au pierdut cu 2-1 partida tur, disputata vinerea trecuta la Norwich. Ar fi o calificare extraordinara, ce ar mai atenua poate din amaraciunea provocata de parcursul nationalei mari si in acelasi timp ne-ar da sperante pentru viitorul acesteia. 

Fredy Fautrel (Foto: paok24.com)

Jocul, care va  incepe la ora 14:30 - in direct de TVR 1 -, va fi arbitrat de francezul Fredy Fautrel, un central ce va implini 39 de ani la sfarsitul acestei luni, pe 31 octombrie. Nascut in Avranches, oras situat in vestul Frantei - departamentul Manche, Normandia de Jos -, acesta a ales calea arbitrajului in anul 1993. Din 2007 a devenit arbitru international, dupa trei ani de la promovarea in prima liga din tara care tocmai ne-a produs dureri de cap in urma meciului de sambata al nationalei mari. Are 1.76 m inaltime si 75 kg, iar momentan se afla in categoria a doua a arbitrilor europeni. Pe langa limba materna mai vorbeste si engleza, iar in viata de zi cu zi lucreaza in sistemul bancar. In acest sezon a oficiat la 7 jocuri - 3 in cupele europene, 3 in "Ligue 1" si unul in Cupa Ligii, in Franta avand o medie de 4 cartonase galbene / meci.

Un lucru intersant legat de cariera francezului s-a petrecut in 2006, atunci cand trei suporteri ai Marsiliei au fost arestati dupa ce i-au amenintat familia cu moartea.

Cu Romania Fautrel s-a intalnit o singura data, la amicalul nationalei mari disputat in Franta si pierdut cu 2-1 in fata Coastei de Fildes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu