"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

miercuri, 17 noiembrie 2010

Romania - Italia: Arbitreaza austriacul Thomas Einwaller

Partida de asta-seara, in care Romania intalneste, in Austria, fosta campioana mondiala Italia, intr-un amical de gala, va fi arbitrata de o brigada locala cu Thomas Einwaller (foto) la centru. Acesta va fi ajutat la cele doua linii de margine de catre Roland Heim si Armin Eder. Meciul de pe “Hypo Worthersee Arena” va fi transmis in direct de catre Pro TV, de la ora 21:30.

Nascut pe 25 aprilie 1977 in orasul Scheffau, Thomas Einwaller a devenit arbitru in 1992, la varsta de 15 ani. In prima liga austriaca a debutat in 2001, iar patru ani mai tarziu a primit ecusonul FIFA. A participat la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 si a facut parte din lotul largit al arbitrilor care urmau sa oficieze la Campionatul Mondial 2010, in cele din urma ne mai ajungand in Africa de Sud. In China el a fost insotit de catre Roland Heim, unul dintre asistentii sai la jocul din aceasta seara.
Austriacul in varsta de 33 de ani se afla in categoria “Premier development” a arbitrilor europeni, el debutand in grupele Ligii Campionilor in acest sezon. Pe langa limba germana Einwaller vorbeste si engleza, iar in afara fotbalului lucreaza in domeniul bancar. Are 193 cm inaltime si 93 kg si ii place sa joace tenis ori de cate ori are ocazia.

Anul trecut a oficiat la doua jocuri ale echipelor romanesti in Europa League, ambele pierdute de catre formatiile noastre. Dinamo a fost invinsa pe teren propriu cu 2-0 de catre Slovan Liberec, in timp ce Steaua s-a inclinat cu 1-3 in deplasarea de la Istanbul, in fata lui Fenerbahce. Este pentru prima data cand intalneste nationala Romaniei, in timp ce pe Italia a arbitrat-o in partida cu Georgia (2-0), din preliminariile Campionatului Mondial 2010.

In sezonul 2010/2011 a fost delegat la 13 jocuri, in care a folosit de 51 de ori cartonasul galben, avand o medie de aproximativ patru pe meci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu