"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

luni, 22 noiembrie 2010

UCL: CFR Cluj va fi arbitrata marti, la Basel, de fratii Duhamel

In penultima etapa a Ligii Campionilor CFR Cluj va incerca sa nu piarda in deplasarea din Elvetia pentru a mai pastra sanse la calificarea in primavara europeana. Partida de marti seara - ora 21:45, TVR 1 - va fi arbitrata de o brigada din Franta cu Laurent Duhamel (foto) la centru. Asistenti vor fi fratele sau, Stephane, respectiv Christophe Capelli, iar arbitri aditionali - Oliver Thual si Clement Turpin. Al patrulea oficial a fost desemnat Fredy Fautrel, cel care a arbitrat returul barajului pentru calificarea la Campionatul European Under 21 (de anul viitor) dintre Romania si Anglia. Partida disputata la Botosani, luna trecuta, pe data de 12, s-a incheiat cu scorul de 0-0 in urma caruia nationala noastra a ratat calificarea (Citeste, aici, despre Fautrel).

Centralul meciului de maine este o mai veche cunostinta a fotbalului romanesc, el arbitrand pana acum trei echipe din tara noastra in cupele europene, fara ca acestea sa obtina vreo victorie. A fost mai intai infrangerea dinamovistilor de la Everton (0-1), din primul tur preliminar al Cupei UEFA, sezonul 2005/2006. Apoi au venit doua rezultate de egalitate: Galatasaray - Steaua (2-2, turul trei preliminar al Ligii Campionilor, sezonul 2008/2009) si Urziceni - Stuttgart (1-1, grupele Ligii Campionilor, toamna trecuta). Poate ca jocul de maine va consemna si prima victorie in cupele europene a unei echipe din tara noastra cu Duhamel la centru. Am spus prima victorie in cupele europene pentru ca o formatie din Romania a reusit sa castige un joc oficiat de francez insa se intampla tot impotriva unei echipe de la noi. Era in 2005 cand Dinamo a cucerit Cupa Romaniei invingand cu 1-0 pe Farul Constanta intr-o partida condusa de catre acesta.

Nascut pe 10 octombrie 1968, Laurent Duhamel a inceput arbitrajul in anul 1984, iar in 1999 a devenit arbitru international. In prezent se afla in prima categorie valorica a arbitrilor europeni. Locuieste in orasul Pavilly, iar pe langa limba materna mai vorbeste si engleza. Este director al unui centru sportiv si ii place ca in timpul liber sa citeasca, sa vizioneze filme sau sa joace tenis.

In cealalta partida din grupa E, Roma - Bayern Munchen, la centru se va afla spaniolul Alberto Undiano Mallenco (Citeste, aici, despre el).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu