"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

miercuri, 29 decembrie 2010

Arbitrii care vor oficia la Cupa Asiei - Qatar 2011 (I) / Astazi: Benjamin Williams, Benjamin Wilson si Hakan Anaz

Asa cum va anuntam, de astazi voi incepe prezentarea celor 12 brigazi de arbitri (36 de centrali si asistenti) selectionate sa oficieze la Cupa Asiei, ce urmeaza sa debuteze pe 7 ianuarie 2011. De asemenea ii voi prezenta si pe cei patru arbitri aflati pe lista de asteptare.

Prima brigada despre care va voi vorbi vine din Australia, componentii ei arbitrand foarte multe jocuri impreuna. 
Benjamin Williams este central, iar Benjamin Wilson si Hakan Anaz asistenti.

Benjamin WILLIAMS 

In varsta de 33 de ani, centralul australian se afla la prima competitie majora din cariera sa, cele mai importante delegari de pana acum fiind in calificarile pentru Cupa Mondiala de anul acesta. 

A urmat cursurile scolii de arbitri in 1992 - cand avea 15 ani -, la indemnul unor prieteni, deja inscrisi. Interesant este ca acestia au renuntat, dar el a continuat... si bine a facut.

Din 2002 Williams a oficiat numai la centru. Ca stil de arbitraj, incearca inca de la inceputul partidei sa stabileasca o legatura cu jucatorii, sa vada daca acestia sunt preocupati doar de fotbal. Astfel el isi da seama si cat va fi nevoit sa se implice in joc, daca sa fluiere mai des sau nu. Ii place sa discute cu jucatorii, fiind mai mereu in miscare pentru a avea tot timpul o imagine clara a ceea ce se intampla pe gazon. Personalitate puternica, acesta stie ca sunt momente pe parcursul partidei in care un simplu zambet poate detensiona o situatie, ce initial parea greu de rezolvat. Pentru el calmul este foarte important intr-un joc.

In general face cate sapte antrenamente fizice pe saptamana. De trei ori merge la sala de forta, lunea are alergare usoara, martea si joia - traseu, miercurea - pregatire specifica unui joc, iar in weekend este delegat la meci.

Inaintea jocurilor manaca paste - favorite fiind spaghetele - si bea multe lichide, iar dupa joc prefera doar cateva sandvisuri.

PROFIL

Nume: Williams
Prenume: Benjamin
Specializarea: Arbitru
Tara: Australia
Data nasterii: 14.04.1977
Inaltime: 1.85 m
Locuieste in: Dunlop
Ocupatia:  Profesor de educatie fizica si sanatate,
la "Belconnen High School"
Limba materna: Engleza
A devenit arbitru: 1992 (a debutat in 1993)
Arbitru FIFA: 2005
Primul joc international: Noua Caledonie - Insulele Solomon (02.04.2005)
A oficiat in calificarile pentru Cupa Mondiala 2010
Hobbyuri: Activitatile in aer liber; sa-si petreaca timpul alaturi de familie si prieteni

Benjamin WILSON

A inceput arbitrajul in 1990, tot la varsta de 15 ani, cu gandul de a castiga niste bani de buzunar, neimaginandu-si probabil ascensiunea pe care urma sa o aiba. La doar 24 de ani devine arbitru FIFA, pentru ca la 30 sa oficieze la Campionatul Mondial din Germania, iar la 31 la Campionatul Mondial al Cluburilor. Primul Campionat Mondial la care a participat a fost cel de tineret, din 2005. Ca arbitru international a debutat la un joc amical intre Australia si Paraguay.

Wilson este casatorit si are un baiat. Face patru antrenamente pe saptamana, iar inaintea jocurilor mananca doar paste. Arbitreaza in Hyundai A-League (prima liga australiana) de sase sezoane, inca de la infiintarea acesteia - in 2005/2006.

PROFIL

Nume: Wilson
Prenume: Benjamin
Specializarea: Arbitru asistent
Tara: Australia
Data nasterii: 26.06.1975
Ocupatia:  Manager
Limba materna: Engleza
A devenit arbitru: 1990
Arbitru FIFA: 2000
Primul joc international: Australia - Paraguay (12.06.2000)
A participat la: Campionatul Mondial al Cluburilor - 2007,
Cupa Mondiala - 2006, Campionatul Mondial de Tineret - 2005
Hobbyuri: tot ceea ce are legatura cu fotbalul


Hakan ANAZ

S-a nascut la Melbourne in 1969, la un dupa ce parintii sai au emigrat din Turcia. De profesie contabil, acesta este casatorit si are doi copii. 

Arbitrajul l-a inceput la 25 de ani, din dorinta de a ramane in fotbal, dupa sapte ani ca jucator, iar in 1997 ajunge in Liga Nationala australiana. Primul sau meci international a fost Australia - Chile, in 2004, cand inca nu se afla pe lista FIFA, acolo unde va ajunge un an mai tarziu.

Ca si ceilalti doi colegi alaturi de care va oficia la Cupa Asiei, Anaz arbitreaza in Hyundai A-League inca de la infiintarea acesteia. Pe parcursul campionatului programul saptamanal de pregatire consta din doua antrenamente in aer liber si doua in propria sala de forta.

PROFIL

Nume: ANAZ
Prenume: Hakan
Specializarea: Arbitru asistent
Tara: Australia
Data nasterii: 04.08.1969
Ocupatia: Contabil
Limba materna: Engleza
Alte limbi cunoscute: Turca
A devenit arbitru: 1994
Arbitru FIFA: 2005
Primul joc international: Australia - Paraguay (12.06.2000)
Primul joc ca arbitru FIFA: Japonia - Peru (24.03.2007)
Hobbyuri: ii place sa faca sport, sa vizioneze filme si sa merga la restaurant

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu