"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

duminică, 5 decembrie 2010

Cristi Sava, la 37 de ani

Pentru cine nu-l cunoaste Cristi Sava este presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal Bacau si arbitru in cel de-al doilea esalon. Totodata este si consilier de imagine la Sport Club Municipal Bacau, dar fara vreo implicare la echipa de fotbal, ci doar la celelalte sectii.

Nascut in orasul lui Bacovia, la 5 decembrie 1973, acesta a facut parte din toate loturile nationale de arbitri. Mai intai a promovat in fosta Divizie C - in 2000 -, iar in 2002 in Divizia B. Doi ani mai tarziu a ajuns chiar in prima liga, acolo unde a oficiat doar la un singur joc, Gloria Bistrita - Otelul Galati (scor: 0-1).

In acest sezon a condus la centru cinci partide in Liga 2, una in Liga 3 si alta in Cupa Romaniei, fiind desemnat ca rezerva la alte zece - patru in Liga 1, unul de Cupa Romaniei si cinci in Liga 2.

Din 2009 a fost ales presedinte al AJF Bacau, implicandu-se foarte mult in activitatea fotbalistica judeteana. Se poate mandri cu locul I pe zona Moldova ocupat de selectionata de juniori "UNDER 16", alaturi de care a fost mereu atat la jocurile de pe teren propriu cat si din deplasari, facand tot posibilul ca acestor copii sa nu le lipseasca nimic.

Este foarte apropiat de arbitrii bacauani, fiindu-le in primul rand un foarte bun coleg, lucru pe care l-am remarcat si eu de-a lungul timpului, avand in vedere ca am oficiat la cateva jocuri impreuna, la Ligile 2 si 3.

A cochetat si cu ziaristica fiind jurnalist la "Desteptarea" si "Ziarul de Bacau". Este casatorit si are o fetita, Ayana Maria, in varsta de 5 ani, pe care o ia destul de des pe stadioane. De altfel, niste preteni comuni spun ca acesteia ii place fotbalul inca de pe acum, spre disperarea tatalui. :))

In afara "sportului rege", ii place sa urmareasca meciurile de handbal ale formatiei Stiinta Bacau, ori de cate ori ii permite timpul, uneori insotit si de Ayana. Nu mai spun ca-i place si pestele, pentru ca o sa se intrebe de unde stiu atatea lucruri depre el. :))) Prietenii stiu de unde! ;)

La multi ani, Cristi! Sa fii sanatos, sa-ti traiasca fetita si sa te bucuri de ea!

Vezi mai jos cateva imagini cu arbitrul bacauan (foto: D.P.).

Primele trei fotografii sunt de la jocul de promovare in Liga 3 dintre Iris Iasi si Luceafarul Mihai Eminescu (scor: 0-1), disputat la 31 mai 2008. 
De la stanga la dreapta: Vlad Urzica, Petre Meterciuc, Cristi Sava si Nicolae Botezatu.


Urmatoarele doua imagini sunt de la o partida din cadrul fazei a V-a a Cupei Romaniei Timisoreana, disputata anul acesta, pe 7 septembrie, Rapid CFR Suceava - Ceahlaul Piatra Neamt (scor: 1-2, vezi aici). 
De la stanga la dreapta: Marian Fridl, Marius Suhan, Cristi Sava si Josef Peter


In 2009 la alegerile pentru functia de presedinte al AJF Bacau...

In sala, la un joc al echipei de handbal Stiinta Bacau, alaturi de arbitrul asistent Diana Paduraru, administratorul sitului BacauSport.ro.

Ultimele doua fotografii sunt realizate anul trecut, la un joc "in familie" al arbitrilor bacauani si dupa acesta... la restaurant.

Un comentariu:

  1. La multi ani lui Cristi!
    Am si eu o intrebare: De ce la Bacau nu este un conflict de interese asa cum a fost in Prahova in vara aceasta?

    RăspundețiȘtergere