"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

marți, 7 decembrie 2010

Decembrie, luna prahovenilor

Octavian Ciorescu
Luna decembrie este una cu multi sarbatoriti in randul arbitrilor prahoveni. Interesant este ca de pe 5 pana pe 8, in fiecare zi cineva mai adauga un an la... experienta. ;) Daca duminica a fost ziua de nastere a lui Valentin Marinica, iar ieri si-au sarbatorit-o Octavian Ciorescu si Laurentiu Dragu, astazi a venit randul lui Emil Pascu sa bea un pahar cu cei dragi, pentru ca maine Gabriel Braila sa faca acelasi lucru.

Vor mai fi si altii, dar pana la zilele lor haideti sa va spun cateva cuvinte despre cei enumerati mai sus. Cu exceptia lui Emil Pascu, toti fac parte din lotul judetean, trei dintre ei fiind foarte tineri.

Despre Valentin Marinica, care a implinit 21 de ani, am scris deja - daca vreti puteti citi aici.

Octavian Ciorescu, care este cel mai mic dintre cei cinci, a ajuns la majorat, implinind ieri frumoasa varsta de 18 ani. S-a nascut la Ploiesti si a devenit arbitru in primavara acestui an. Din luna septembrie are categoria a II-a, pe care a obtinut-o cu nota 9.80, cea mai mare din concurs (au fost 23 de participanti). Pentru cine-l cunoaste, nota nu este o surpriza, deoarece este un copil foarte serios, care inca din perioada scolii a tratat arbitrajul cu maxima responsabilitate. Cu siguranta va avea un viitor frumos, daca se va mentine pe aceeasi linie.

Laurentiu Dragu este putin mai vechi in aceasta activitate, el devenind arbitru in... 2009! Locuieste in comuna prahoveana Colceag, situata intre Ploiesti si Mizil, iar ieri a schimbat prefixul - din 1 in 2.
Desi ii era destul de greu, avand in vedere ca facea naveta cu microbuzul, nu-mi amintesc sa fi ratat vreun antrenament, nici macar in perioada de iarna. Rezultatele s-au vazut la probele fizice unde a alergat, la testul Cooper, 3500 m (in 12 minute, pentru cine nu stie)! Toamna trecuta, dupa sase luni de la absolvirea scolii a obtinut categoria a II-a, iar acum se pregateste pentru categoria I, pe care o va sustine in primavara lui 2011. La 20 de ani are tot viitorul in fata, cu conditia sa ramana la fel de serios ca si pana acum.

Laurentiu Dragu - primul (tricou de culoare crem) si la antrenament - alaturi de colegii prahoveni

La cei 34 de ani pe care ii implineste astazi, Emil Pascu este printre cei mai vechi cavaleri ai fluierului din judetul Prahova, specializarea sa fiind de arbitru asistent. A absolvit cursurile scolii de arbitri in 1993, la Bucuresti, in perioada studentiei. De aproape 11 ani se afla in lotul Ligii a III-a in care am promovat impreuna, la inceputul lui 2000. Tot atunci au mai promovat Mihai Dogaru, Adrian Calestru si Mihail Robert. 2011 va fi ultimul sau an la acest nivel, avand in vedere ca iarna viitoare va atinge limita maxima pana la care se poate arbitra in esalonul 3.
Gabriel Braila
In acest sezon CCA l-a delegat la 11 jocuri: doua din cadrul Cupei Romaniei, patru in Liga 3, unul in Liga I de fotbal feminin si patru la juniori republicani. Ultima partida din Liga 3 la care a oficiat a fost CS Phoenix Ulmu - SC FC Rapid Bucuresti II, disputata vineri, pe 3 decembrie, si incheiata cu victoria oaspetilor (scor: 0-2).
Emil locuieste in comuna Magureni, iar in plan familial se considera "un om implinit", asa cum imi spunea chiar astazi. Este casatorit si are doi baieti, unul de 5 ani, celalat doar de o luna.

Florin Gabriel Braila implineste maine 28 de ani si este nascut in Ploiesti. A absolvit cursurile scolii in 2000, iar in 2001 a obtinut categoria a II-a, pentru ca un an mai tarziu sa primeasca si categoria I. In prezent este arbitru asistent in Liga A Prahova (Liga a IV-a). Este casatorit si are un copil de 11 luni, Alexandru Gabriel. A absolvit una dintre facultatile din cadrul Universitatii "Petrol-Gaze" Ploiesti , iar acum lucreaza ca editor-imagine la un post local de televiziune impreuna cu sotia sa, care este editor-coordonator la departamentul "Stiri".

Le urez, tuturor, multa sanatate si numai bucurii! La multi ani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu