"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

sâmbătă, 4 decembrie 2010

Mare ti-e gradina, Doamne... si multi romani in ea! / Ce am sarbatorit noi la 1 decembrie?

Asa cum v-am obisnuit, in weekend postez si unele materiale care nu au neaparat legatura cu arbitrajul sau cu fotbalul. Sa zicem ca fac parte din sectiunea "Diverse", pe care nu va recomand sa o cautati pe blog pentru ca... nu o veti gasi! :) Fiind sfarsit de saptamna ne putem abate de la reguli. Ne mai destindem, "ne mai radem"...

Daca filmuletul postat duminica trecuta l-am primit de la un coleg arbitru, pe cel de astazi l-am descoperit pe blogul jurnalistului Dragos Patraru, directorul Prahova TV. Respectiva televiziune a trimis un reporter sa intrebe cativa romani cu drept de vot, din judetul "aurului negru", ce sarbatoresc ei pe 1 decembrie. Proasta inspiratie... sau buna... depinde din ce unghi privim lucrurile!  

"1 decembrie... deci, ce poate fi 1 decembrie?!"

Care va sa zica... ce sarbatorim noi, nene Iancule, la 1 decembrie?

"Nu mai stiu, dar sarbatorim... Cu gratar, cu bautura, cu... d-aldi d-astilea... Care are bani mananca, bea... La noi, la Podenii Vechi, a fost luna trecuta... Cica e o sarbatoare importanta, adica nu se munceste!" :)))

Unul dintre intervievati are un moment de revelatie maxima in care spune ceva foarte interesant... legat de obiceiurile romanilor! Nu "spui" ce... va las sa vizionati cu atentie un filmulet de rasu'-plansu', in ton cu ce se intampla in tara lui... Papura Voda! Daca vreti, la final puteti sa si comentati. Datu' cu parerea nu costa nimic. ;)

Hai, pa si weekend placut!

PS: "Ne vedem la televizor? Mihaita sa stii ca te iubesc!" :)))


 1 DECEMBRIE LA ROMANI

4 comentarii:

  1. daca vrei sa te amuzi clipul e bestial, dar, cu atatea probleme, mai conteaza ce sarbatorim pe 1 Decembrie?:) In aceasta tara oamenii se bucura din ce in ce mai putin...TRIST

    RăspundețiȘtergere
  2. :)))in ce hal am ajuns...cata cultura avem si mai ne vaitam ca suntem cum suntem..important e "sa'i dam Cezarului ce'i al Cezarului"..

    RăspundețiȘtergere
  3. mi'e rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....e filmat la magurele...d maine ma mut,nu s poate aja cva...

    RăspundețiȘtergere
  4. si tinerii daca i-ati intreba,cati dintre ei credeti ca ar stii? daca te muti, pana la urma cine se mai chinuie sa schimbe ceva? si pana la urma nu e vorba doar de magurele, e vorba de romania..

    RăspundețiȘtergere