"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

vineri, 21 ianuarie 2011

Cristian Lixandru, arbitru de rezerva la Betis - Barcelona (3-1): "A fost o atmosfera extraordinara"

Cristi Lixandru, in trening (centru).
Miercuri seara romanul Cristian Lixandru a fost martorul primului joc pierdut de catre extraterestrii Barcelonei, dupa o serie de 28 de partide fara infrangere. Surpriza a produs-o Betis Sevilla, in meciul  retur din sferturile Cupei Regelui Spaniei (scor: 3-1). Chiar daca a pierdut, echipa lui Pep Guardiola a mers mai departe datorita victoriei, cu scorul de 5-0, din meciul tur.

Desemnat ca al patrulea oficial la acest joc, la doar cateva luni de la promovarea in Secunda B, arbitrul roman nu a avut probleme cu cei de pe bancile de rezerve, respectul fiind la el acasa pe "Estadio Benito Villamarin".

Pana la materialul pe care il pregatesc pentru zilele urmatoare, l-am rugat pe Cristi sa-mi raspunda la cateva intrebari pentru vizitatorii blogului "ScoalaDeArbitri". Vedeti mai jos care sunt acestea, precum si raspunsurile primite.


Ce a insemnat aceasta delegare pentru tine?
Delegarea a fost o mare surpriza, pentru ca nu ma asteptam sa ajung la un joc de o asemenea importanta atat de repede, avand in vedere ca am promovat in Secunda B (al treilea esalon) abia vara trecuta.

Ce ai simtit cand ai pasit pe gazon, alaturi de "extraterestrii" Barcelonei si de cel mai bun fotbalist din lume?
Nu sunt o fire emotiva, dar de data aceasta am avut ceva emotii la inceputul meciului, la poze, la salut, insa dupa fluierul de start am uitat de ele, totul a revenit la normal, jucatorii ii identificam dupa numere, nu dupa nume. Chiar daca a castigat Balonul de Aur, in timpul partidei Messi trebuie tratat ca oricare dintre ceilalti 21 de jucatori. Oricum, atat el cat si colegii sai sunt oameni normali cu care poti discuta fara probleme.

Cum a fost atmosfera din stadion?
A fost una extraordinara, poate si prin prisma evolutiei scorului, 2-0 pentru gazde, inca din minutul 7. In Spania se spune ca cea mai frumoasa atmosfera o creeaza cei din Sevilla. De fapt, aici nu este vorba doar de suporteri ci si de conducatori, de jucatori... In fotbalul din aceasta tara important este grupul, nu persoana!

Ai avut probleme cu bancile de rezerve? Cum te-ai inteles cu Guardiola?
Nu. Ambele echipe s-au respectat reciproc, iar Guardiola s-a comportat exemplar pe toata durata jocului, chiar daca se vedea ca era putin nelinistit la 2-0 pentru Betis.
  



Vezi rezumatul jocului


Sursa foto: betisweb.com si marca.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu