"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Irmatov, despre finala Cupei Asiei: "Nu este ceva special, pentru mine fiecare joc este la fel de important"

Asa cum anticipam inca de pe la inceputul turneului, cand am facut prezentarea arbitrilor aflati in Qatar, Ravshan Irmatov a fost desemnat sa conduca finala Cupei Asiei, care urmeaza sa debuteze peste aproximativ o ora. Pana la urma nominalizarea sa nu a surprins pe nimeni, venind ca ceva firesc, daca tinem cont de palmaresul impresionant pe care il are uzbekul, in varsta de doar 33 de ani.

Cel mai bun arbitru din Asia in 2008, 2009 si 2010 a conduns pana acum doua semifinale ale AFC Cup (2007, 2008), o semifinala a CM U17 (2009), finala CM al Cluburilor (2008), iar anul trecut o semifinala a AFC Champions League si una a Campionatului Mondial. La turneul din Africa de Sud a avut o prestatie foarte buna, fiind arbitrul cu cele mai multe jocuri oficiate (cinci).

Cu o asemenea carte de vizita, singurii care l-ar fi putut impiedica sa ajunga in ultimul act al competitiei erau conationalii sai, rapusi insa in semifinale de catre Australia (scor: 0-6).

Inaintea meciului de astazi Ravshan Irmatov a acordat un interviu pentru situl oficial al competitiei, www.afcasiancup.com. Dupa ce a multumit AFC pentru increderea acordata, a vorbit de importanta fiecarui joc pentru el si de rolul pe care il are familia in cariera sa.

Vedeti mai jos o parte din ceea ce a declarat acesta.

"Fiecare joc este foarte important pentru mine, indiferent daca este o finala sau un meci din preliminarii.”

"Aici, in Qatar, am condus trei partide, dintre care doua pot fi considerate foarte tensionate, intilnirea Iran - Irak, respectiv sfertul de finala Iran - Coreea."

"Cand arbitrez un meci toti jucătorii sunt egali, echipele sunt egale. Exista reguli care trebuie respectate.”


Irmatov a mai spus ca isi analizeaza fiecare joc pe care l-a condus si ca incearca sa urmareasca cat mai multe partide ale echipelor pe care le va arbitra - astfel voi fi constient de orice detalii care necesită o atentie deosebita.” Totodata el a adaugat ca familia ramane mereu pe primul loc.

"Am încercat, de asemenea, sa sun zilnic acasă. Pentru mine este important sa simt sprijinul familiei.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu