"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

miercuri, 9 martie 2011

Cursul de instruire al arbitrilor din Hunedoara / Vezi imagini

Pe "Jiul", inaintea Testului Cooper.  Grigore Macavei (stanga) si Petru Sparios (dreapta)

La sfarsitul lui februarie, CJA Hunedoara a organizat cursul de instruire al cavalerilor fluierului din campionatul judetean. Acesta a avut loc in doua centre - Petrosani (25.02.11) si Deva (26.02.11).

In primul centru au participat 15 arbitri din subcomisiile locale Petrosani si Lupeni. Acestia au sustinut mai intai testarea fizica, pe pista stadionului „Jiul”, dupa care a urmat instruirea si testarea teoretica. Secretarul CJA, Petru Sparios, a prezentat materiale video furnizate de catre CCA - „Sanctiuni disciplinare” si „Managementul optim al arbitrului in conducerea jocurilor de fotbal” -, iar presedintele Grigore Macavei a facut o analiza a activitatii arbitrilor si cateva recomandari pentru noul sezon.

Pe 26 februarie a venit randul celor din Deva sa fie testati si instruiti. Mai intai au sustinut probele fizice, la stadionul „Cetate”, dupa care a urmat cursul, programul fiind acelasi ca la Petrosani.

In cele doua zile au fost premiati si cei mai buni arbitri din 2010. La centrali locul 1 l-a ocupat Cristian Lazar (Petrosani), in timp ce pe pozitiile urmatoare s-au clasat Denis Haidiner (Hunedoara), respectiv Sergiu Stanca (Orastie). Cel mai bun arbitru asistent a fost desemnat Sorin Corpadi (Lupeni).

Nu au fost uitate nici fetele - Emilia Lazea, Alexandra Kadas, Claudia Jicmon, Alina Prisacaruta, Francesca Ghise si Sanda Faur primind pe langa diplome si cate un martisor.

De asemenea, pentru activitatea desfasurata in calitate de presedinti ai subcomisiilor locale au fost premiati: Ionel Cirstea (Petrosani), Sorin Corpadi (Lupeni) si respectiv Zoltan Gergely (Hunedoara).

Tot cu ocazia consfatuirii au sustinut examenul de absolvire a scolii de arbitri si 25 de cursanti. Daca vor promova, ei vor deveni arbitri „stagiari”.

Va las sa urmariti o serie de fotografii de la cursul arbitrilor hunedoreni, nu inainte de a-i multumi pentru ajutor domnului Petru Sparios, secretarul CJA si directorul cursurilor de formare arbitri-fotbal.


Emilia Lazea si Alexandra Kadas

Testul Cooper - Deva -, supravegheat de presedintele CJA
Alina Prisaracuta, intre presedintele CJA, Grigore Macavei (stanga),  si secretarul Petru Sparios
La consfatuire
Cel mai bun asistent in 2010 - Sorin Corpadi


Claudia Jicmon - arbitru monitorizat
Emilia Lazea
Francesca Ghise
Alexandra Kadas
Gergely Zoltan - presedinte Subcomisia Hunedoara
Cristian Lazar - cel mai bun arbitru din judetul Hunedoara in 2010
Ionel Cristea - presedinte Subcomisia Petrosani

6 comentarii:

  1. MULTUMESC FOARTE MULT IONUT,EXCELENT MATERIALUL.
    CU RESPECT,
    PETRU SPARIOS

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru "Petru Sparios": Fac si eu ce pot... Placerea de a scrie despre arbitri este de partea mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. intradevar CRISTIAN LAZAR cel mai bun arbitru din jud.hd. felicitari...

    RăspundețiȘtergere
  4. kadas e baiat..nu e fata=)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o gluma? Eu vad ca in poza este o fata... Alexandra Kadas.

      Ștergere