"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

duminică, 20 martie 2011

VIDEO: Greseala grava sau comportare violenta? Pentru ce a fost eliminat Balotelli?

Joi, la meciul pe care echipa sa, Manchester City, l-a disputat impotriva ucrainienilor de la Dinamo Kiev, Mario Balotelli a atacat un adversar cu un procedeu desprins parca din karate. Cum nu cred ca mai este cazul sa discutam daca merita sau nu rosu, m-am gandit ca ar fi intersant sa comentam unde ar trebui incadrat acest atac. Asta pentru ca am observat ca se face foarte des confuzia intre greseala grava si comportare violenta. Nu vorbesc aici despre arbitrii experimentati, pentru ca sunt convins ca nu au niciun dubiu. Aceasta confuzie este foarte intalnita la comentatorii care ne... "incanta" la fiecare joc transmis de catre televiziunile noastre, dar si la arbitrii incepatori.

Asadar, greseala grava sau comportare violenta? Astept pareri!

13 comentarii:

  1. greseala grava. tu de ce nu-ti spui niciodata parerea? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru "mihai": Imi spun parerea, mihai, dar mai la final... pentru a nu influenta pe ceilalti! ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Puteti posta si care este diferenta dintre GRESEALA GRAVA si COMPORTARE NESPORTIVA !

    Ar fii un lucru bun pentru unii :D .
    Ms

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru "StefyStef": Gand la gand cu bucurie... ;). Asa voi face!

    RăspundețiȘtergere
  5. Conform Legilor Jocului 2010/2011 Un jucator se face vinovat de greseala grava daca foloseste forta excesiva sau brutalitatea impotriva unui adversar in momentul cand isi disputa mingea,care este in joc.
    Desigur sunt mai multe definitii care definesc 'greseala grava',ce-a de sus este una dintre ele :)

    Conform Legilor Jocului 2010/2011 Un jucator se face vinovat de comportare violenta daca foloseste forta excesiva sau brutalitatea impotriva unui adversar atunci cand NU isi disputa mingea.
    Desigur si aici sunt mai multe definitii care definesc 'comportare violenta'

    Sper ca v-am fost de ajutor :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Banuiesc ca acum nu mai are nimeni obiectii ca a fost greseala grava! Multumesc pentru ajutor "ref"! M-ai scutit de la scris... :)

    Sper ca aceasta faza, precum si definitiile postate de "ref" au venit in ajutorul celor care faceau confuzia intre greseala grava si comportare violenta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Greseala grava este definita astfel: "un jucator se face vinovat de greseala grava daca foloseste forta excesiva sau brutalitate atunci cand disputa mingea cu un adversar, mingea fiind in joc". In faza prezentata, jucatorul vinovat, nu incearca sa obtina mingea, care, in momentul cand el a lovit cu piciorul adversarul folosind o forta excesiva, era deja departe de locul unde a aplicat lovitura. Deci, in opinia mea, nu se indeplinesc toate conditiile pentru a considera actiunea ca fiind greseala grava. Aici este lovirea unui adversar cu piciorul folosind o forta excesiva, in afara luptei pentru minge, ceea ce inseamna COMPORTARE VIOLENTA.

    RăspundețiȘtergere
  8. nu e nici-o comportare violenta. E GRESEALA GRAVA

    RăspundețiȘtergere
  9. greseala grava:)..era in disputa pentru minge:), mingea era in joc, impotriva unui adversar. ....conform regulamentului

    RăspundețiȘtergere