"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

miercuri, 27 aprilie 2011

Mai rar asa ceva… Un club desfiinteaza doua dintre echipele sale implicate in incidente / Vezi comunicatul CS Brazi

Va vorbeam ieri despre incidentele extrem de grave care s-au petrecut vineri si sambata la doua jocuri din campionatele judetului Prahova. Primul a avut loc la un meci de juniori, rezultand o bataie generala, iar al doilea la unul de seniori. (vezi aici detalii)

Asa cum am spus si ieri, nu as fi scris despre aceste scandaluri daca nu primeam un comunicat din partea clubului gazda (implicat in ambele incidente), cu rugamintea de a-l publica. Sub semnatura lui Nicolae Ivan, unul dintre membrii Biroului Executiv al CS Brazi si consilier local, eram asigurati ca se va face o analiza in urma careia cei vinovati vor plati.

Chiar daca unii au spus ca sunt doar vorbe, iata ca cei de la Brazi au trecut si la fapte, intr-un timp extrem de scurt! Intruniti ieri, intr-o sedinta de urgenta, cei care se ocupa de destinele acestui club au luat o masura fara precedent in fotbalul prahovean. Au exclus ambele echipe implicate in scandal retragandu-i si delegatului calitatea de oficial!

In cei 17 ani de cand sunt arbitru am intalnit multe situatii, unele mai grave decat cele petrecute in comuna Brazi, care au fost tratate cu multa blandete de catre cei ce ar fi trebuit sa ia masuri. Se stiu ei cine sunt!

Spre cinstea lor oamenii din aceasta comuna, in frunte cu viceprimarul, au aratat ca nu tolereaza violenta si ca tin la imaginea clubului si a comunitatii. Poate ca masurile par prea dure, iar unii, cel putin din satele implicate - Negoiesti si Popesti -, vor fi nemultumiti ca nu vor mai avea fotbal in localitatile lor, dar numai asa putem scapa de huligani! Numai asa putem atrage copiii catre sport, asigurandu-le un climat de fairplay.

M-as bucura daca exemplul celor de la Brazi ar fi urmat si de alte cluburi, pentru ca de la cei care ar trebui sa vegheze ca aceste lucruri sa nu se mai intample nu mai astept demult nimic! Prietenii stiu de ce!

Mai jos puteti citi comunicatul remis de catre clubul CS Brazi.

COMUNICAT

Biroul Executiv al Clubului Sportiv Brazi, intrunit in sedinta de urgenta, urmare a evenimentelor regretabile petrecute la doua jocuri in care au fost implicate doua echipe ale clubului, in datele de 22 si 23 aprilie a.c., a luat urmatoarele masuri interne:

1. Retragerea din toate competitiile oficiale organizate de catre AJF Prahova a echipei de juniori si a celei de seniori, CS Brazi Popesti, pana la finele actualei editii de campionat.

2. I se retrage calitatea de oficial (delegat) domnului Nicolae Serban de la toate activitatile oficiale sportive ale clubului, acesta urmand sa se ocupe doar de partea strict gospodareasca in club.

Biroul CS Brazi

3 comentarii:

  1. Felicitari celor de la Brazi,numai asa se poate ajunge la normalitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Atentie, va rog, sa nu ne grabim cu laudele! 1. Retragerea din toate competitiile oficiale organizate de catre AJF Prahova a echipei de juniori si a celei de seniori, CS Brazi Popesti, pana la finele actualei editii de campionat. Asa scrie in comunicat, da? Deci, intransigenta poate tine doar pana la finele acestei editii de campionat, din care oricum nu mai este chiar foarte mult de jucat. Asa ca... Masuri din astea am vazut si pe la AJF Prahova, totusi! De gramatica din comunicat nu mai zic nimic!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru "Dragos Mihai Trestioreanu": Nu trebuie sa ne exaltam, dar merita remarcata masura celor de la Brazi, mai ales intr-un judet ca Prahova! Prietenii stiu de ce!

    Sa nu confundam clubul cu organizatorul competitiei! Pana la urma cei de la Brazi si-au recunoscut greselile si i-au penalizat intr-un fel pe scandalagii, poate chiar mai drastic decat Comisia de Disciplina. Cum vor gestiona situatia in continuare si ce vor face din campionatul viitor, pentru ca astfel de fapte sa nu se mai repete, ramane de vazut.

    Bineinteles ca pot fi luate masuri si mai dure insa altii sunt obligati sa faca acest lucru!

    RăspundețiȘtergere