"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

luni, 30 mai 2011

Arbitrul Moroita si-a eliminat… colega, la CS Brazi-Olimpia Cluj (1-10)

La meciul disputat ieri, in urma caruia Olimpia Cluj a devenit si matematic noua campioana a Romaniei la fotbal feminin, s-a petrecut o faza inedita. Andrei Moroita, centralul partidei, a fost nevoit sa-i arate cartonasul rosu… colegei sale Diana Florea, arbitru asistent la nivelul Ligii A Prahova. Fundas central la CS Brazi, aceasta din urma a efectuat o alunecare, incercad sa-si deposedeze adversara, scapata singura spre poarta. Numai ca inainte de a atinge mingea a atins piciorul clujencei, dezechilibrand-o.

Faza, petrecuta in repriza a doua, nu a lasat loc de discutii si… sentimente, chiar daca scorul era deja foarte mare si nu se mai punea problema invingatoarei. Andrei a aplicat strict regulamentul, eliminand-o pe Diana, desi cei din tabara gazdelor sperau sa-i arate doar galben. Un exemplu de fairplay, tanara jucatoare - aflata la prima eliminare din cariera - nu a comentat in niciun fel decizia, parasind terenul de joc cu regretul ca nu-si va mai putea ajuta colegele la meciul de acasa cu Motorul Oradea, din ultima etapa. Asta pentru ca saptamana viitoare CS Brazi nu va evolua, din cauza faptului ca adversara pe care ar fi trebuit sa o intalnesca s-a retras din campionat inca din tur.

Totusi, poate sta linistita pentru ca echipa sa nu mai are cum sa piarda locul 4 in clasament, unul extraordinar pentru o formatie infiintata vara trecuta.

Si pentru ca tot am vorbit de eliminarea Dianei sa mai spunem ca, din pacate, aceasta nu a fost singura in tabara gazdelor. Cea care a urmat-o la cabine a fost Mihaela Radu (foto-stanga sus), pentru un gest total deplasat, care n-are nicio legatura cu sportul. Suparata pe o adversara, a lovit-o cu piciorul, fara minge, riscand acum multe etape de suspendare. Pacat ca nu s-a gandit inainte la colegele sale si la imaginea pe care aceasta frumoasa echipa si-a contruit-o de-a lungul primului campionat din scurta sa istorie.

Diana Florea - echipament verde. Cu spatele este Cosmina Dusa, golgheterul campionatului
Diana - dupa eliminare - privind, ingandurata, la jocul colegelor

11 comentarii:

  1. pai nu prea mai avea voie sa se uite la meci ci tebuia sa paraseasca incinta terenului

    RăspundețiȘtergere
  2. anonimule da-ti numele daca tot cunosti regulamentul

    RăspundețiȘtergere
  3. Moroita a vrut sa fie mai catolic decat Papa, a dat cu biciul intr-o echipa aflata deja la pamant.
    Apropo...cum a fost cu penaltyul pe care l-a facut ca jucator la Giurgiu, cu o zi inainte, echipa sa fiind la un pas sa piarda doua puncte din cauza lui?
    Si un sfat pentru cei din Brazi: nu intarziati sa va faceti rapid curatenie de vara, ca aveti prin ''gradina'' niste buruieni si e pacat de frumossul dumneavoastra proiect.
    Apropo, nu faceti selectii de jucatoare, La Cuza sunt doua fete care joaca fotbal cot la cot cu baietii in pauze, le-am vazut, stiu cu mingea

    RăspundețiȘtergere
  4. Andrei este un arbitru bun si trebie sa i se acorde mai mult credit ca si Dianei de altfel care este o persoana deosebita. Dar Andrei, daca tot ai aplicat regulaemntul, ce cauta Diana in incinta terenului dupa eliminare? (banueis ca fotografia aceea e facuta dupa eliminarea ei si inainte de fluierul final). Fii atent la detalii de genul asta ce te pot costa. Mihai

    RăspundețiȘtergere
  5. Cateva precizari la comentariile de mai sus:

    1. Andrei a avut o prestatie foarte buna la jocul de duminica. Bine, au fost si mici greseli pe care le face orice arbitru. Unele tin insa de experienta. Nu "a dat cu biciul" in nimeni... el doar a aplicat regulamentul, care nu ia in considerare scorul si sentimentele. Nu este vina arbitrului ca echipa gazda "era deja la pamant".
    Intr-adevar, diferenta de scor a fost mai mult decat dureroasa, dar, repet, nu este vina brigazii!

    2. Dupa ce a fost eliminata si s-a schimbat de echipament, Diana a revenit, ce-i drept, pe finalul jocului si a stat in dreptul portii de acces catre terenul de joc. Daca Andrei ar fi fost "mai catolic decat Papa", cum se spune in comentariul de la 08:17, ar fi trebuit sa nu-i permita acest lucru si sa ceara ca poarta sa fie inchisa!

    3. Nu inteleg ce legatura ar fi avut presupusul penalty facut de Andrei cu prestatia sa de a doua zi. Dar o putem lamuri si pe asta... Auzind si eu ca pe un sit important de sport, care transmite live text meciurile din Liga 2, s-a scris ca el a facut acel penalty, chiar am glumit cu Andrei pe tema asta. Numai ca raspunsul lui m-a lasat cu gura cascata... parca era o stire de la Radio Erevan. :) Penalty-ul a existat, dar nu a fost facut de fundasul Moroita, ci de un... atacant "de culoare". :))) Cum n-o fi putut sa-i deosebeasca ziaristul... ramane un mare mister pentru mine! :)

    4. Referitor la ce spune "Mihai" despre Diana, sunt de acord cu el ca "este o persoana deosebita". Atunci cand ma ocupam de scoala de arbitri, ea a fost sefa de promotie avand cele mai bune rezultate, iar mai apoi, datorita prestatiilor foarte bune, i s-a permis sa sustina mai devreme examenul pentru categoria I. Este un arbitru asistent foarte bun, caruia ii prevad un viitor frumos!

    5. In privinta "curateniei" despre care se vorbeste in comentariul de la 08:17, sunt convins ca oamenii de acolo stiu ce au de facut. Ramane sa si poata, pentru ca aici mai intervin si alte aspecte...

    6. Fetele care doresc sa faca parte din aceasta echipa pot merge la antrenamente, unde ii vor gasi pe cei din conducerea clubului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Fetele alea care joaca fotbal cot la cot cu baietii ar trebui sa vina la antrenamente ,daca tot sunt atat de bune.Si nu cred ca nu stiu de echipa avand in vedere ca se face atat reclama.

    RăspundețiȘtergere
  7. Unde ati facut reclama? In jurul terenului de la Negoiesti? Cate usi de scoli au deschis oamenii de la clubul d.voastra, sau aveti nevoie de un impresar? Aveti 3-4 jucatoare jos palaria, restul sunt varza.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tot timpul s-a scris in ziare si pe bloguri despre cs brazi,inclusiv meciuri difuzate pe valea prahovei tv.Si credeti ca doar 3,4 jucatoare puteau reusi performanta de a se clasa pe locul 4 in primul an de campionat?Dar normal la fotbal si politica toata lumea e priceputa!:)):))

    RăspundețiȘtergere
  9. Stimate domn, pana la bloguri trebuie sa bati direct la usi, sa cauti, sa te interesezi prin relatii si oameni care au habar de fenomen. Eu am bagat mana in propriul buzunar pentru fotbal, si cunosc bine cu ce se mananca treaba asta, e important ca fiecare lucru sa fie facut foarte atent si de oameni care se pricep. Domnule, niciodata nu vine moara la sac, ca sa va fie limpede. Repet, toata admiratia pentru ca v-ati inhamat la o treaba foarte grea si complicata, frumoasa in acelasi timp, dar faceti-o profesionist. Pentru ca, am informatii ca la Brazi sunt resurse si chiar oameni de calitate. NU LUCRATI DUPA URECHE. Da, aveti o echipa bunicica sa zic asa, dar cand jucati cu formatii adevarate nu faceti nici pe departe fata. Eu asta vreau sa spun, daca tot vreti sa faceti ceva, si sa nu cheltuiti niste bani buni doar de dragul locului patru (care in fotbalul feminin nu reprezinta mai nimic), schimbati strategia de viitor..daca nu, e treaba d.voastra. Scuzati-ma pentru sfaturi, daca cumva au deranjat, pana la urma faceti ce vreti.
    P.S. Apropo, cine e nenea ala care tot da indicatii fetelor de pe margine...eu stiu ca aveti un antrenor de toata isprava pe banca, si nu cred ca are nevoie de asemenea ''ajutoare''.
    Ne vedem cu Oradea!

    RăspundețiȘtergere
  10. Scor usturator intradevar dar nu inteleg de ce nimeni nu vorbeste de primul gol dat nu la mult timp de la inceperea meciului,e nesimnficativ intradevar dar trebuie apreciat.Prea mult critica oameni clujencele sunt semiprofesioniste era normal sa pierdem + ca au mai multa experienta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu cred ca se face prea multa verva pe tema asta,toate muncim,toate au sansa de a-si castiga un loc in "primul 11",scorul a fost greu de suportat pentru noi,intr-adevar dar sa nu uitam ca sunt cateva aspecte notabile care au facut diferenta,echipa noastra are doar un an de la infiintare,ce-i drept si olimpia la fel,dar toata echipa este fondata pe scheletul fostei clujana,campioana 7 ani consecutivi.Oricum,noi ne bucuram pentru ce am realizat in doar un an si suntem mandre de rezultatele noastre.Multumim oamenilor precum domnul Ionut Borcan care sunt alaturi de noi si ne ajuta sa aratam tuturor ca aici se munceste,asa ca inainte sa criticati priviti munca de la fiecare antrenament al nostru ca sa va puteti simti in stare sa afirmati anumite lucruri la adresa noastra!

    RăspundețiȘtergere