"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

sâmbătă, 14 mai 2011

Brigada romaneasca la “Cursul de Consolidare” organizat de catre UEFA

Timp de 8 zile, incepand de joi, o brigada de prima liga din Romania participa la cursul organizat de catre UEFA pentru tinerele talente din arbitraj. Este vorba despre centralul Radu Petrescu si asistentii Valentin Avram, respectiv Andrei Constantinescu.

Cei trei romani se afla pentru a doua oara in Elvetia, dupa cursul introductiv din luna octombrie a anului trecut, cel de acum fiind unul de cosolidare. Pe langa antrenamentele fizice, imbinate cu teme practice si teoretice, se vor purta si discutii pe  marginea imaginilor din jocurile oficiate in campionatul intern. Pentru ca tinerii arbitri au fost obligati sa trimita astfel de imagini la UEFA, dupa primul stagiu.

Maine, Radu, Valentin si Andrei vor conduce un joc din liga a IV-a franceza, Lyon 2 - Toulon. Interesant este ca meciul va fi filmat cu doua camere: una normala, la mijlocul terenului, si una care va urmari in permanenta arbitrul - pentru a putea discuta despre “body language”, gestica, etc.

Liderii cursului sunt englezul David Elleray si olandezul Jaap Uilenberg. Pe langa romani, in Elvetia se mai afla si alte brigazi formate din tineri arbitri europeni. Fiecare brigada are un "antrenor", de baietii nostri ocupandu-se georgianul Levan Paniashvili.

Cu alte detalii despre prezenta la “Cursul de Consolidare” a celor trei cavaleri ai fluierului voi reveni zilele urmatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu