"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

joi, 26 mai 2011

EXCLUSIV | Craioveanca Fevronia Ion a devenit observator international

Observator de arbitri la nivel national, Fevronia Ion a devenit, de curand, si observator international.

Fost arbitru asistent FIFA timp de 10 ani (1997 - 2007), craioveanca s-a aflat la Nyon, in perioada 15-16 mai, la cursul UEFA pentru observatorii de arbitri. Alaturi de ea au mai participat alte trei foste arbitre internationale: Claudine Brohet (Belgia), Katarzyna Wierzbowska (Polonia) si Hilda McDermott (Irlanda). Responsabilii cursului au fost: Jaap Uilenberg si Chris Wild.

Examenul final a fost meciul Stade Nyonnais - SR Delemont, din “Challenge League” (Liga 2 elvetiana), dupa care Fevronia a trebuit sa intocmeasca un raport de observare. Brigada notata de catre romanca a fost una dintre cele participante la “Cursul de Consolidare” organizat de catre UEFA pentru tinerele talente din arbitrajul european. De la acest curs, la care au fost invitati si trei arbitri romani - Radu Petrescu, Valentin Avram si Andrei Constantinescu -, blogul nostru v-a prezentat, saptamana trecuta, mai multe materiale cu detalii si imagini.

Revenind la jocul Fevroniei, brigada a fost din Olanda, iar la centru s-a aflat Danny Makkelie, arbitru FIFA de la inceputul acestui an. Meciul s-a incheiat cu victoria gazdelor (scor: 2-1), tanarul cavaler al fluierului fiind nevoit sa acorde 3 cartonase galbene (1-2) si 1 rosu. Eliminat a fost un jucator oaspete, inca din minutul 8, in urma unei greseli soldate cu lovitura de pedeapsa din care Stade Nyonnais a deschis scorul.

Timp de 17 ani a oficiat Fevronia Ion in primele 3 esaloane ale tarii (1990-2007), ea retragandu-se din activitate in 2008, an in care a devenit observator FRF.

In afara arbitrajului este profesor de educatie fizica si sport la Grupul Scolar “Traian Vuia” din Craiova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu