"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

joi, 26 mai 2011

Finala Women’s Champions League, arbitrata de cehoaica Dagmar Damkova

Asta-seara, cu incepere de la ora 22:00, Londra va gazdui finala Ligii Campionilor la fotbal feminin. Detinatoarea trofeului, Turbine Potsdam (Germania), va intalni campioana Frantei, Olympique Lyon.

Partida de pe stadionul “Craven Cottage”, arena lui Fulham, a fost incredintata unei brigazi din Cehia, cu Dagmar Damkova (foto) la centru. Ea va fi ajutata la cele doua linii margine de catre Adriana Secova si Lucie Ratajova, al patrulea oficial fiind Jana Adamkova.

In varsta de 36 de ani, Damkova are 170 cm inaltime si 64 de kg. In palmares are finala Campionatului European 2009, finala Jocurilor Olimpice 2008 si finala Campionatului European Under 18, toate la fete. De asemenea, urmeaza sa participle si la turneul final al Campionatului Mondial Feminin, care va avea loc anul acesta in Germania, in perioada 26 iunie-17 iulie.

Aflata din 1999 pe lista FIFA, ea a condus pana acum 69 de partide in competitiile europene. In actuala editie a Champions League a fost delegata de doua ori, mai intai in 16-imi, apoi in sferturi. In aceste partide nu s-a intalnit cu niciuna dintre finaliste.

Interesant de mentionat ar mai fi si ca arbitrul finalei de asta seara este prima femeie care a oficiat in Liga I de barbati, din tara sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu