"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

luni, 30 mai 2011

Olimpia Cluj a devenit noua campioana a fotbalului feminin din Romania

Campioanele (albastru) si invinsele de ieri

Cu doua etape inaintea finalului de campionat, Olimpia Cluj, echipa pregatita de catre arbitrul asistent Iulian Szekely (Liga 2), a devenit noua campioana a Romaniei, chiar in primul an de la infiintare.

Ieri, la Negoiesti, am asistat la o adevarata lectie de fotbal si profesionalism. Cea mai buna echipa din “sportul rege” feminin autohton a spulberat, pur si simplu, formatia gazda - asa cum a facut si cu restul competitoarelor intalnite pana acum -, asigurandu-si matematic titlul de campioana.

Dupa debutul surpinzator, in care CS Brazi a deschis scorul, “tavalugul” clujean s-a pus in miscare, marcand nu mai putin de 10 goluri in poarta gazdelor - cate 5 pe repriza! Pentru necunoscatori, inaintea acestei partide, media Olimpiei era de 11 goluri/meci!!! Nimic nou insa pentru cei care aveau habar despre ceea ce inseamna Liga I a fotbalului feminin romanesc.

Asa cum spuneam si sambata, in jocul de ieri nu se putea pune decat problema scorului, pentru ca decalajul dintre clujence si celelate echipe, cu exceptia campioanei de anul trecut (Municipal Tg. Mures), este unul urias!

Ce-i drept, daca portarul Braziului nu prindea o zi foarte proasta, iar cele doua eliminari erau evitate, scorul putea fi mai mic. Dar si asa, mi s-au parut exagerate afirmatiile unora la adresa jucatoarelor gazde! Cum sa compari o echipa care face doar doua antrenamente saptamanal cu una care se pregateste ca intr-un campionat profesionist?! Pentru ca la Academia de Fotbal Feminin din Cluj nimic nu este lasat la voia intamplarii. Dar despre acest joc, cat si despre ceea ce se petrece in inima Ardealului, vom mai vorbi zilele urmatoare.

Pana atunci, felicitari campioanelor, cat si celor care se ocupa de aceasta frumoasa echipa!

PS: Pentru cei care nu stiu, manager general al Olimpiei este fostul asistent de Liga 2 Mirel Albon - sotul arbitrului FIFA Teodora Albon  -, iar antrenor principal tot un asistent de esalon secund, care s-a aflat si in prima liga - Iulian Szekely (foto 2 - dand ultimele indicatii, unei jucatoare care urma sa intre pe teren).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu