"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

marți, 21 iunie 2011

Arbitrul Ionut Neagu acuza CCA: “Retrogradarea mea nu este regulamentara!”

In urma sedintei de analiza din 10 iunie, CCA a luat cateva masuri foarte dure cu privire la componenta loturilor de arbitri din primele 3 esaloane. Practic, nu mai putin de 74 de cavaleri ai fluierului si steagului au fost retrogradati, “dupa evaluarea prestatiilor din sezonul competitional 2010-2011”.

Unul dintre cei la care s-a renuntat este si prahoveanul Ionut Neagu, aflat din 2006 in liga secunda, care ar mai fi putut continua inca doi ani la acest nivel. Din pacate pentru el, retrogradarea echivaleaza cu excluderea din loturile divizionare, avand in vedere faptul ca in curand va implini 38 de ani, cu 3 peste limita de varsta de la Liga 3. Singura varianta care i-a ramas este campionatul judetean, unde ar mai putea oficia pana la 45 de ani.

Personal m-a surprins decizia atat in cazul lui, cat si in cel al lui Ciprian Geambazu, retrogradat in Liga 3. Discutand ieri cu Ionut, acesta s-a aratat foarte dezamagit de ceea ce i s-a intamplat, fiind hotarat sa atace pe toate caile, inclusiv in civil, decizia Comisiei Centrale a Arbitrilor, pe care o considera neregulamentara. Pe aceasta tema arbitrul prahovean a avut amabilitatea de a raspunde la cateva intrebari adresate de ScoalaDeArbitri.

Cum ai primit vestea retrogradarii din Liga 2, care pentru tine inseamna practic  incheierea carierei la nivel national? Te asteptai la o asemenea decizie?

In mod surprinzator, de la un coleg mai bine informat. Nu ma asteptam la o asemenea decizie datorita faptului ca am avut un sezon 2010-2011 destul de bun. Conform notelor de la observare, de la testarile fizice si teoretice, ma aflam in partea superioara a clasamentului.

Care crezi ca au fost motivele pentru care CCA a hotarat sa renunte la serviciile tale?

Acesta este lucrul care m-a mahnit cel mai tare, deoarece pe situl comisiei a aparut ca decizia a venit "in urma evaluarii prestatiilor din sezonul 2010-2011", ceea ce nu e in conformitate cu realitatea si cu clasamentul Ligii a II-a! Din alte surse se pare ca varsta a fost motivul principal. Totusi, au ramas alti arbitri in lot de acceasi varsta cu mine, dar mult mai la coada clasamentului!

In curand vei implini 38 de ani, acesta fiind si motivul pentru care nu vei mai putea sa oficiezi nici in Liga 3. Ce planuri de viitor ai? Vei deveni observator sau vei continua sa arbitrezi in campionatul judetean?

Da, luna viitoare implinesc 38 de ani. Voi ataca “Hotararea nr. 13 a C.C.A”, pana voi epuiza toate caiile de atac sportive si nu numai, deoarece nu este regulamentara conform R.O.D.A.A.F! In opinia mea este o decizie care poate fi schimbata de comisiile abilitate. In continuare voi arbitra la nivel judetean, deoarece imi e greu sa renunt la o activitate pe care inca pot sa o practic la un nivel destul de bun.

PROFIL

Nume: NEAGU   
Prenume: Ionut Catalin
Specializare: Arbitru   
Lotul: Liga A Prahova (Liga 2 pana pe 10 iunie)

Data si locul nasterii: 09.07.1973, Ploiesti
Domiciliu: Poienarii Apostoli
Studii: Facultatea de Educatie Fizica si Sport
Profesia: Profesor
Locul de munca: Scoala generala Olari/Gherghita

Anul in care ai devenit arbitru: 1998
Anul promovarii in Liga 3: 2003
Anul promovarii in Liga 2: 2006

A jucat fotbal la: Petrolul Ploiesti (juniori), Astra Ploiesti, Gloria Buzau, Chimia Brazi

6 comentarii:

  1. Imi pare tare rau pentru nedreptatea ce i s-a facut lui Ionut Neagu. Il stiu inca de pe vremea cand juca la juniorii si tineretul Petrolului. L-am urmarit si ca arbitru. Nu am vazut - si nici auzit - ceva rau despre el. Dar, asta-i lumea in care traim. Insa, nu trebuie sa ne lasam doborati de "EI", ci trebuie sa luptam mereu contra "LOR". Succes, Ionut in razboiul cu "onor" CCA!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ionut era printre cei mai tari la testarile fizice, foarte bine pregatit si la teorie, era cunoscut drept un tip fffff exigent si fffffff corect.Imi bag mana in foc ca era si de "neatins".

    RăspundețiȘtergere
  3. Ionut, viata nici nu a început si nici nu s-a terminat cu arbitrajul. Îţi inteleg mâhnirea. Să ştii că poţi avea satisfacţii în urma activităţii la nivel judeţean. Despre activitatea mea, trecută şi prezentă, poţi citi pe www.danimunte.ro.
    Îţi doresc multă sănătate şi succes în tot ceea ce faci.

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt alti care a facut tot felul de nenorociri,au fost vazuti si la noi in judet,sunt suspendati dar sunt tot acolo, de ce?

    RăspundețiȘtergere
  5. bai fratelemeu spunei pe nume pe arbitrii aceia,care pun botul la toate nenorocirile,daca nu mai minti vrajeala de MICROBIST FRAIER//....,,,

    RăspundețiȘtergere
  6. @"microbist" si "Anonim": atunci cand acuzi pe cineva trebuie sa-ti dai numele real, nu sa folosesti un "nickname". Trebuie sa-ti asumi afirmatiile pe care le faci. Asa, sa vorbim din auzite...

    RăspundețiȘtergere