"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

luni, 20 iunie 2011

S-au nascut pe 20 iunie…

Teodor Craciunescu, arbitru - Liga 2

La doar o saptamana de la retrogradarea in esalonul secund, valceanul Teo Craciunescu (foto: rapidisti.gsp.ro) isi aniverseaza ziua de nastere. Fiul fostului mare arbitru international Ion Craciunescu - presedintele Chindiei Targoviste - implineste astazi 34 de ani.

In  Liga I a debutat pe 22 septembrie 2001, fiind unul dintre cei mai vechi arbitri din primul esalon, la un moment dat discutandu-se chiar de o posibila prezenta a sa pe lista FIFA. Desi nu a reusit sa ajunga la acest nivel, Teo a prins totusi cateva jocuri internationale, ca al patrulea oficial.


Adrian Ionescu, arbitru asistent - Liga 2

Nascut pe 20 iunie 1984, targovisteanul Adrian Ionescu a ajuns in lotul “Liga 2” in urma examenului din toamna lui 2009.

Debutul in esalonul secund si l-a facut pe 27 februarie 2010, la jocul dintre Universitatea Cluj si Gaz Metan CFR Craiova (scor: 0-0).

In urma clasificarilor facute de catre CCA, el a fost inclus in prima grupa valorica pentru sezonul viitor.

Dragos Bobeica, arbitru asistent - Liga 3
















Originar din Calarasi, Dragos Bobeica implineste astazi 25 de ani.

A devenit arbitru in 2004, urcand apoi foarte rapid pana la nivelul Ligii 3, acolo unde a ajuns dupa doar 3 ani! In 2005 a obtinut categoria a II-a, iar in 2007 categoria I.

Adrian Bogdan Banu, arbitru asistent - Liga 3

Un alt aniversat al acestei zile este ploiesteanul Bogdan Banu. L-am lasat special ultimul pentru ca pe el il cunosc cel mai bine, fiind unul dintre cei mai talentati tineri arbitri prahoveni.

Nascut pe 20 iunie 1986, acesta provine dintr-o familie de arbitri, tatal sau fiind fostul asistent FIFA Valeriu Banu (foto dreapta). De asemenea, fratele sau, Gabriel (foto jos),  este tot asistent in lotul Ligii a III-a. Deci, nu-i de mirare ca a urmat aceeasi cale, incepand din 2005. Interesant este insa ca toti trei au ales steagul, in detrimentul fluierului!

Foarte ambitios, Bogdan a reusit sa promoveze in esalonul trei in urma examenului din toamna lui 2010. Avand o medie foarte mare - 9.65 - s-a clasat pe treapta a treia a podiumului, dintr-un numar de 132 de aspiranti.

Beneficiind de calitati fizice extraordinare si cu o pregatire teoretica foarte buna sunt convins ca tanarul ploiestean nu se va opri doar la acest nivel. Important e sa fie sanatos si sa aiba si putin noroc!

Mai multe detalii despre Bogdan puteti afla din interviul acordat blogului ScoalaDeArbitri, dupa promovarea in Liga 3 - click aici!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu