"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

joi, 14 iulie 2011

La multi ani, Ovidiu Hategan!

Arbitrul FIFA Ovidiu Hategan implineste astazi 31 de ani. Domiciliat in Arad, a absolvit cursurile scolii de arbitri in primavara lui 1996, pentru ca zece ani mai tarziu sa debuteze in prima liga.

In 2008 a devenit arbitru international, in prezent fiind considerat de catre UEFA unul dintre cei mai promitatori tineri cavaleri ai fluierului din Europa. Forul cu sediul la Nyon (Elvetia) l-a inclus in aceasta vara in First Class - a treia grupa valorica - alaturi de Cristi Balaj, Alexandru Tudor si Alexandru Deaconu.

Pe plan international a fost delegat la jocuri din preliminariile cupelor europene, dar si ca arbitru aditional la partide din grupele Europa League si chiar Champions League. In ultima competitie a oficiat la meciul AC Milan - Auxerre (2010; scor: 2-0), condus de catre baimareanul Cristi Balaj.

In 2009 a participat la Campionatul European de Juniori Under 19, din Ucraina, unde a arbitrat doua partide.

Saptamana viitoare, pe 19 iulie, va conduce jocul FK Skendija (Macedonia) - Partizan Belgrad (Serbia), contand pentru mansa secunda a turului doi preliminar din Liga Campionilor. (vezi aici intreaga brigada)

Absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara, Ovidiu Hategan este de profesie medic generalist. Este casatorit si are un baietel, pe care l-a botezat duminica.

Detine functia de vicepresedinte al CJA Arad, iar ca un lucru foarte interesant este nascut in aceeasi zi cu doi arbitri uriasi - englezul Howard Webb (n. 1971) si ungurul Sandor Puhl (n. 1955; retras in 2000), ambii avand in palmares cate o finala de Campionat Mondial si cate una de Champions League. Sa fie acesta un semn? Doamne ajuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu