"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

sâmbătă, 13 august 2011

Asistentul FIFA Cristian Nica implineste astazi 43 de ani

Arbitrul roman cu cele mai multe Supercupe in palmares (5) si singurul in activitate cu 4 finale ale Cupei Romaniei... 9 derby-uri Steaua-Dinamo, aproximativ 90 de jocuri internationale - cu delegari in grupele Europa si Champions League - si peste 300 in Liga 1… De cateva ori desemnat cel mai bun arbitru asistent din tara noastra…

Din 2007 pana in 2010 a fost presedinte al CJA Prahova, perioada in care scoala de arbitri a produs peste 160 de cavaleri ai fluierului, ducand numarul total al acestora la 220, record in istoria judetului. A impus idei noi si metode moderne de lucru, devind foarte apreciat si respectat de catre copii prin felul sau de a fi.

Cam asa ar arata principalele repere dintr-o cariera de 20 de ani de arbitraj, dintre care jumatate la nivelul primului esalon. Un palmares impresionant, pe care si l-ar dori orice purtator al ecusonului.

De departe cel mai bun produs al arbitrajului prahovean si implicit al regretatului doctor Emil Vlaiculescu, Cristian Nica implineste astazi 43 de ani. In ciuda valorii pe care are, nu a uitat niciodata de unde a plecat, fiind un model pentru toti tinerii arbitri si nu numai. Cu siguranta, acesta este unul din motivele pentru care a reusit sa atinga performantele enumerate mai sus, greu de egalat pentru oricine dintre cei care vin in urma sa.

Asistentul ploiestean este casatorit si are un baiat in varsta de 10 ani, campion national la atletism.

4 comentarii: