"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

sâmbătă, 24 septembrie 2011

“OZN”-ul din Ploiesti / S-a inaugurat noul stadion al Petrolului (FOTO&VIDEO)

Spectacol grandios, aseara, la inaugurarea noii arene a Ploiestiului. “Ilie Oana” cel batran, demolat in 2010, a lasat locul unui stadion modern, de tip englezesc, ce emana civilizatie. Un stadion asteptat de ani de zile de catre iubitorii fotbalului din judetul “aurului negru”. Si pe care-l meritau!

Deja, dupa cererea enorma de bilete pentru inaugurare si jocul de maine cu Dinamo, pot spune ca cele 15.097 de locuri se vor dovedi insuficiente la multe alte meciuri de aici inainte. Mai ales daca echipa lui Vivi Rachita va avea si rezultate pozitive. Si va fi greu sa nu aiba, cu tribunele atat de aproape, cu o acustica incredibila ce baga in sperieti orice adversar.

Revenind la spectacolul de aseara, organizatorii merita felicitati. Cu un plus pentru cel care a avut ideea aducerii orchestrei simfonice conduse de catre Daniel Jinga si a tenorului Vlad Mirita. Avand o voce extraordinara, acesta din urma a intonat impecabil Imnul Romaniei, trezind un sentiment ciudat in inimile celor prezenti in tribuna. Spun ciudat, pentru ca la noi patriotismul a fost uitat demult.

Jocul care a urmat a adus in iarba foste glorii ale Petrolului si ale nationalei, care au incantat spectatorii prin fazele create si cele 7 goluri marcate. Scorul, 4-3 pentru colegii lui Hagi, Popescu si Moldovan, nu a contat. Importanta a fost prezenta acestora pe gazonul impecabil al noii arene, alaturi de Liliac, Rachita, Grigore sau Zmoleanu. 

Mai apoi, ariile din opere celebre, interpretate de catre Vlad Mirita, una impreuna cu galeria - asa e ca nu va vine sa credeti?! -, au dat o nota aparte inaugurarii. Pentru cateva ore am simtit ca sunt undeva in alta tara, departe de plaiurile mioritice. O lectie ce ar putea insemna… “revolutia civilizatiei” pentru romani. Daca vor vrea, bineinteles!

Spectacolul de lasere, lumini si artificii urmat de prezentarea lotului Petrolului au incheiat o seara memorabila pentru Ploiesti.


"Ati venit la OZN, stiti că noi am fost si-n «C»?"

Galeria “lupilor galbeni” a tinut sa “urecheze” o parte dintre cei care au venit sa vada minunea rasarita in locul vechiului stadion: "Ati venit la OZN, stiti că noi am fost si-n «C»?". Cu sigurtanta, multi au tinut sa vada cum arata “Ilie Oana” cel nou. Au fost oameni care habar n-au avut pe unde a mai jucat Petrolul in ultimii ani. Sau altii care au pasit pentru prima data in viata lor pe un stadion de fotbal. Nu trebuie sa-i condamnam, ci sa facem in asa fel incat sa-i atragem catre arerna. Sunt convins ca multi vor reveni, cuceriti fiind de atmosfera senzationala de aseara. La fel cum prestatiile viitoare ale echipei si ale galeriei vor face ca jocurile sa se dispute cu “casa inchisa”. Doamne Ajuta!


Noul stadion “Ilie Oana”


Glorii Petrolul - Romania 3-4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu