"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

marți, 11 octombrie 2011

Daniel Diaconu, preotul de la CCA

Asa cum ati putut afla si dupa blogul nostru, Daniel Diaconu  (foto:  ziaruldebacau.ro) va fi noul secretar general al Comisiei Centrale a Arbitrilor, in mandatul lui Ion Craciunescu. Bacauanul revine, astfel, in functia pe care a mai ocupat-o in 2009, cand facea parte din echipa lui Huzu si Lazarescu. Din pacate, pentru el si pentru arbitrajul romanesc, perioada aceea a fost una extrem de scurta. Revolutia pe care o declansasera acestia a fost infranta rapid de catre rezistenta “oamenilor de fotbal”, revenindu-se la “normalitate”. O “normalitate” care a dus arbitrajul in starea in care este astazi - sub cota zero! 

Fost arbitru asistent, Daniel Diaconu are o poveste emotionanta, viata supunandu-l la foarte multe incercari. Peste care, cu ajutorul lui Dumezeu, a reusit sa treaca. Iar ca un semn de multumire a ales calea preotiei. 

Iata un fragment dintr-un material publicat in decembrie 2008, sub semnatura lui Cristi Sava, in Ziarul de Bacau.  
 
<< Putea ajunge pe lista FIFA a arbitrilor asistenti. Din pacate, un stupid accident rutier i-a schimbat complet viata. Practic, pentru bacauanul Daniel Diaconu viata a cunoscut o alta fata dupa tristul eveniment din toamna lui 2003. La cinci ani de-atunci, fostul arbitru bacauan a devenit preot.

Accidentul care i-a schimbat viata

In noiembrie 2003, Daniel Diaconu se indrepta dinspre Capitala spre Bacau. Linga Bucuresti, in localitatea Afumati, o masina de piine i-a taiat calea, iar autoturismul in care se afla a fost lovit in plin. Urmarea impactului a fost una care l-a indepartat definitiv de activitatea pe care a iubit-o foarte mult, arbitrajul. “Verdictul” doctorilor a fost clar: luxatie coxo-femurala cu paralizie nerv sciatic sting. De-atunci si pina acum, Daniel Diaconu a suferit cinci interventii chirurgicale, timp in care i s-a depistat o alta boala: hemofilie. Acum, fostul asistent are o proteza totala la sold cu grefa de os si se deplaseaza cu ajutorul unei proteze. “A fost un semn de la Dumnezeu acel accident”, spune Daniel Diaconu. “Am suferit mult, de multe ori ajungind la punctul critic. Dar acum trei ani, dupa o vizita la Manastirea Sfintul Pantelimon din Silistea-Gumesti, judetul Teleorman, dupa o discutie cu parintele Antonie, staretul manastirii, am decis sa urmez Facultatea de Teologie din Pitesti. Am avut o revelatie ca trebuie sa urmez aceasta cale. Acum îi multumesc lui Dumnezeu pentru acel accident, pentru toate încercarile, pentru toti oamenii buni care m-au ajutat! Am înteles ca acesta e singurul drum pe care trebuie sa merg”, a continuat fostul arbitru bacauan.

Hirotonit de Nasterea Maicii Domnului 

La finalul facultatii, fostul asistent bacauan a fost pentru putin timp diacon, apoi a devenit preot. “In august 2008, am devenit diacon la Manastirea Sfintul Pantelimon din Alexandria, pentru a-mi face ucenicia. Dupa 34 de zile, staretul manastirii a vorbit cu Preasfintitul Episcop al Alexandriei si Teleormanului, Galaction, si a decis sa ma hirotoneasca pe 8 septembrie, de Nasterea Maicii Domnului”, ne-a relatat Daniel Diaconu. De Sf. Andrei, Daniel a slujit la Manastirea Cozia. >>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu