"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

vineri, 9 decembrie 2011

La doar 18 ani, buzoianca Laura Oprescu a debutat in Liga a IV-a


BuzaulSportiv.Ro a publicat, saptamana aceasta, un interviu cu Laura Oprescu, o tanara de 18 ani, care tocmai a debutat in prima liga judeteana ca arbitru asistent. La doar 8 luni de la absolvirea scolii de arbitri!

Iata mai jos o parte a materialului preluat de pe site-ul care ocupa “Primul loc in sportul buzoian”:

Partida dintre BRADEANU si RUSETU disputata duminica, pe 27 noiembrie, din cadrul etapei a XIII-a, a Ligii a IV-a a consemnat aparitia in primul esalon fotbalistic judetean a Laurei Oprescu, cea mai proaspata absolventa a Scolii de Arbitri din Buzau. Tanara de doar 18 ani a “asigurat” tusa, intr-o partida in care a fost notata de Nicolae Georgescu, observatorul partidei, cu nota 8.2, “performanta” notabila pentru un arbitru debutant.

Provenita dintr-o familie cu trei fete, Laura este mezina si a “apucat” drumul arbitrajului in primavara anului 2011, perioada in care a absolvit cursurile Scolii de Arbitraj din Buzau. Colonelul (r) Gheorghe Voicu, presedintele Comisiei de Disciplina a Asociatiei Judetene de Fotbal Buzau a indrumat-o spre cursurile de “fluierasi” fiind impresionat de cunostintele fotbalistice pe care tanara la poseda: “Ma aflam la un meci la Maracineni, cand am cunoscut-o pe Laura. Indicatiile ei si cunostiintele fotbalistice vaste pentru o fata m-au determinat sa ii propun un debut in arbitraj”. A urmat o perioada de pregatire fizica si teoretica individuala alaturi de Voicu si Georgescu Nicolae, principalul responsabil cu pregatirea noilor “cavaleri in negru”, dupa care Laura a debutat la meciurile de junori din cadrul esalonului cinci.

Delegata etapa de etapa la partidele din ultima divizie, tanara buzoianca a reusit sa ajunga in prima liga a judetului in doar opt luni. De altfel, Oprescu nu este singura reprezentanta a sexului frumos in ligiile inferioare, oficialii AJF Buzau avand mare incredere in femei atunci cand vine vorba de arbitrajul partidelor din Liga a IV-a si a V-a. In randurile urmatoare va prezentam un scurt interviu cu cel mai nou nume din lista arbitrilor de Liga a IV-a.

Cititi aici continuarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu