"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

marți, 6 decembrie 2011

Ovidiu Hategan, cel mai tanar arbitru din grupele Champions League / Apoel-Sahtior, astazi, ora 21:45

De la stanga: Sovre, Hategan, Szekely/Petrolul-Pandurii
Dupa ce sambata a condus partida dintre Petrolul Ploiesti si Pandurii Targu Jiu (scor: 0-0), aradeanul Ovidiu Hategan (31 ani) va oficia astazi cel mai important meci al carierei. Este vorba despre jocul APOEL Nicosia - Sahtior Donetk, contand pentru ultima etapa din Champions League - grupa G.

Partida de pe stadionul “GSP”, din capitala Ciprului, reprezinta debutul tanarului arbitru in grupele celei mai importante competitii europene. Este vorba de debutul la centru, pentru ca in 2010 a oficiat, ca arbitru aditional, la meciul AC Milan - Auxerre (scor: 2-0), condus de catre baimareanul Cristi Balaj.

Nascut pe 14 iulie 1970, la Arad, Ovidiu Hategan a devenit arbitru in anul 1996. Zece ani mai tarziu debuta in primul esalon, iar in 2008 ajungea pe lista FIFA.

In prezent este considerat, de catre UEFA, unul dintre cei mai promitatori tineri cavaleri ai fluierului din Europa. Forul cu sediul la Nyon (Elvetia) l-a inclus in aceasta vara in First Class, alaturi de Cristi Balaj, Alexandru Tudor si Alexandru Deaconu.

De profesie medic, ardeanul este casatorit si are un copil.

Ca un lucru foarte interesant, este nascut in aceeasi zi, la distanta de cativa ani, cu doi foarte mari arbitri - englezul Howard Webb (n. 1971) si ungurul Sandor Puhl (n. 1955; retras in 2000), ambii avand in palmares cate o finala de Campionat Mondial si cate una de Champions League. Sa speram ca le va calca pe urme, mai ales ca asta-seara va deveni cel mai tanar arbitru care oficiaza in grupele Ligii Campionilor!

La meciul care va incepe la ora 21:45 colegi de brigada ii vor fi: Zoltan Szekely, Octavian Sovre (asistentii alaturi de care a condus Petrolul-Pandurii), Alexandru Tudor, Istvan Kovacs (aditionali) si rezerva Sebastian Coltescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu