"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

miercuri, 4 ianuarie 2012

BOMBA! Man. City, invinsa cu un gol din ofsaid, nu vrea arbitri straini!! De ce oare?


Sunderland a produs o mare surpriza, chiar in prima zi a lui 2012, invingand liderul din Premier League, Manchester City (scor: 1-0). Singurul gol al partidei a fost marcat de catre Dong-Won Ji, in minutul 90+4, la ultima faza a jocului. Nu mai conteaza ca a fost inscris din ofsaid (vezi foto)! Nu mai conteaza pentru englezi… la noi ar fi fost jale mare. Ce titluri “bomba” ar fi aparut prin ziare, cati “specialisti” ar fi fost sunati sa-si dea cu parerea si cati patroni ar fi intrat in direct la TV sa ridice ratingul pan’ la cer…

Ca si scotienii de la Rangers, care au pierdut derby-ul cu Celtic dupa un gol nevalidat, “cetatenii” din Manchester nu au amenintat cu retragerea echipei de pe teren si nici din campionat. Asta in ciuda faptului ca au pierdut un punct ce i-ar fi distantat, in fruntea clasamentului, de rivalii din oras. O decizie de-a dreptul socanta, in viziunea unora dintre “oamenii de fotbal” din Romania specializati in… circ!

Culmea, seicul Mansour bin Zayed Al Nahyan, cel care pompeaza sute de milioane de euro in echipa, n-a avut, si nici nu intentioneaza sa aiba, vreo discutie cu presedintele federatiei, in privinta schimbarii sefului arbitrilor englezi! Nici macar nu l-a numit  “bagabont”, “bandit” sau “zdreanta” pe asistent, ca sa se racoreasca si sa rada cu “pretenii” lui despre cum l-a facut el praf pe “nenorocit”, la “teveu”! Se vede ca nu se pricepe la fenomen si nici nu are “adevarati” profesionisti prin preajma.

Cine sa-i mai inteleaga si pe “ciudati” astia care se dau drept inventatorii sportului rege? D-aia au fotbalul pe care il au! Ar putea sa ia lectii de la marii investitori (sau creditori?!) din Liga 1 mioritica. Care, saracii de ei, se gandesc numai si numai la binele fotbalului romanesc, nicidecum la interesul personal. Sunt atat de puri, mai ceva ca niste ingerasi. Isi doresc doar ca actualul presedinte al CCA sa-i asculte cateva minute, asa cum faceau predecesorii acestuia. Nu reusesc sa priceapa de ce este atat de incapatanat si isi tine telefonul inchis. Nicidecum nu se gandesc la inlaturarea lui, pentru ca ar fi incomod si nu ar raspunde la…”butoane”. Pana la urma ei nu vor decat arbitri corecti, carora le inteleg orice decizie gresita… impotriva adversarilor!

Si totusi, de ce englezii, spaniolii, italienii sau nemtii nu vor arbitri straini, in ciuda unor greseli evidente, care in Romania ar fi declansat… “jihadul”? Sa fie vorba de civilizatie sau le-o fi teama de vreo comisie de disciplina? Doar n-or avea astia comisii mai dure decat ale noastre?! Si nici nu cred ca ei respecta fotbalul, si pe toti cei care iau parte la acest fenomen social, mai mult decat romanii! Mai ales ca noi am fost, suntem si vom fi mereu: cei mai frumosi, cei mai destepti si cei mai buni din lume. La caterinca si la pase cu calcaiul!


PS : Cu cateva minute in urma, Manchester City a spulberat-o pe Liverpool, cu scorul de 3-0 (Aguero 11, Toure 33, Milner 75 pen). In loc sa arunce vina pe arbitri, “cetatenii” prefera sa joace fotbal. Sunt sigur ca unii “specialisti” nu vor intelege nimic din aceasta atitudine. D-aia suntem unde suntem!

2 comentarii:

  1. Nu vor arbitrii straini pentru ca ei au incredere unii in ceilalti. La noi cum se intampla ceva cum sare toata lumea cu aceeasi acuzatie "Mita! Valiza!" Etc etc

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo Ionut! Frumos articolul legat de infrangerea lui Mancester City! Felicitari! Perfect adevarat! Noi, romanii, suntem campionii Europei. Din pacate insa, la circ si la caterinca! Razvan Fratila

    RăspundețiȘtergere