"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

miercuri, 4 ianuarie 2012

Turcul care a arbitrat Romania la Euro 96 a facut infarct intr-o emisiune TV (VIDEO)


Unul dintre cei mai apreciati analisti sportivi din tara sa, fostul mare arbitru international turc Ahmet Cakar (foto) a fost aproape de moarte in timpul unei emisiuni televizate. In urma unei discutii mai aprinse pe tema coruptiei din fotbal, acesta a suferit un atac de cord. A fost transportat urgent la spital, starea sa fiind stabila, conform presei turce.

De profesie medic, Cakar a mai trecut printr-un moment foarte delicat si in urma cu 8 ani. Atunci a scapat cu viata, dupa ce a fost impuscat de cateva ori in abdomen. Incidentul s-a perecut intr-o zona din Istanbul, oras in care s-a nascut in 1962.

Cea mai mare performanta din cariera sa de arbitru a fost prezenta la turneul final al Campionatului European din 1996, organizat de catre Anglia. Acolo unde a condus un singur meci: Romania-Spania, scor: 1-2. In acelasi an a arbitrat si un sfert de finala Europa League: Bordeaux - AC Milan 3-0.

In palmaresul sau mai figureaza o semifinala de Champions League (Bayern Munchen - Ajax Amsterdam 0-0; 05.04.95) si finala Campionatului Mondial de Tineret (U 20) - din 1993: Ghana - Brazilia (scor: 1-2).

In primul video puteti vedea momentul in care lui Ahmet Cakar i s-a facut rau, iar in cel de-al doilea - cum este transportat la spital.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu