"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

luni, 23 iulie 2012

Cristian Nica: “Este o mare onoare sa fii acolo, pe teren” / Interviu pentru site-ul frf-cca


Cristian Nica (al 2-lea din dreapta), la Supercupa Romaniei 2012

Unul dintre cei mai buni arbitri asistenti din Romania, ploiesteanul Cristian Nica are un palmares impresionant, pe care si l-ar dori orice purtator de ecuson. Sase “Supercupe”, 4 finale de Cupa Romaniei, 9 derby-uri Steaua-Dinamo, peste 250 de jocuri in Liga 1 si alte 90 internationale. Iar enumerarea poate continua.

Zilele trecute, asistentul FIFA a acordat un interviu site-ului Comisiei Centrale a Arbitrilor, frf-cca.ro, in care vorbeste, printre altele, despre cariera sa si despre diferentele dintre jocurile din tara si cele din strainatate. De asemenea, face referire si la noua editie de campionat, precum si la posibilitatea introducerii arbitrilor adiotionali in Liga 1.

Iata cum a raspuns la primele doua intrebari:

In primul rand, felicitari pentru cea de-a sasea “Supercupa” trecuta in palmares! Un record greu de egalat. Daca mai adaugam si cele patru finale de Cupa Romaniei… Ne poti spune cum ai reusit sa te mentii in varf atatia ani? Mai ales ca au fost si momente dificile in cariera.

O sa incep cu partea urata - momentele dificile, care sunt inerente in viata oricui. Cel mai important este sa te educi, sa ai taria sa treci peste ele, fara ca acestea sa lase urme prea mari. Despre partea frumoasa, cele sase “Supercupe” si patru finale de Cupa… Cred ca este visul oricarui arbitru sa ajunga sa fie implicat intr-un eveniment atat de important al fotbalului romanesc. Este o mare onoare si o mandrie sa fii acolo, pe teren.

Iti mai amintesti cum ai devenit arbitru de fotbal?
Cred ca din curiozitate, la indemnul regretatului doctor Emil Vlaiculescu, parintele arbitrajului prahovean. A fost greu pana m-a prins. Apoi, m-a luat valul pe coama lui si, cu multe bune si mai putine rele, am ajuns pana aici.

Continuarea interviului o gasiti aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu