"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

marți, 10 iulie 2012

Valoarea indemnizatiilor de arbitraj pentru Cupa Romaniei - faza 1

Comisia Centrala a Arbitrilor a publicat astazi valoarea indemnizatiei de arbitraj pentru jocurile din cadrul fazei I a Cupei Romaniei. De asemenea, a fost anuntata si modalitatea prin care se va face plata catre arbitri.

Primul tur al fazei nationale a Cupei Romaniei, editia 2012-2013, este programat saptamana viitoare, pe 18 iulie. In aceasta etapa vor evolua invingatoarele celor 42 de faze judetene plus toate echipele din Liga 3 clasate mai jos de locul 10 inclusiv, la finalul campionatului trecut.

Iata cum arata comunicatul CCA:

Începând cu sezonul 2012 / 2013, plata indemnizaţiilor de arbitraj şi observare la jocurile de Cupa Romaniei – faza 1,  se va face în conformitate cu procedurile care urmează:

-          Înaintea fiecărui joc, arbitrii, respectiv observatorii vor semna o convenţie civilă / delegatie cu clubul gazdă sau organizator, din care să rezulte drepturile şi obligaţiile fiecărei părţi.
-          Indemnizaţiile nete de arbitraj şi observare la jocurile de Cupa Romaniei – faza 1 au următoarele niveluri:

Funcţia
Indemnizaţia netă de joc     – lei -
Arbitru
340 lei
Asistent
300 lei
Asistent
300 lei

Notă:
            Clubul organizator va achita oficialilor indemnizaţia netă menţionata.  Clubul plătitor are obligaţia declarării, reţinerii şi plăţii contribuţiilor individuale de asigurări sociale şi de asigurări de şomaj precum şi a impozitului pe venit (16%) potrivit legii. Acestea se calculează asupra venitului total  realizat de arbitru, respectiv  indemnizaţie de arbitraj/observare.


Sursa: frf-cca.ro

2 comentarii:

  1. nu inteleg de ce nu iau toti arbitrii barem la fel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In urma cu mai multi ani, cand nu existau specializari, baremul era la fel. In prezent, diferentierea se face si la nivel de UEFA, nu doar la noi in tara. Baremul a fost stabilit in functie de responsabilitatea fiecaruia - arbitru, arbitru asistent, arbitru de rezerva (al patrulea oficial) sau arbitru aditional.

      Ștergere