"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

luni, 23 iulie 2012

Viktor Kassai, cel mai bun arbitru din lume in 2011: “Nu mi-a trecut prin minte ca voi ajunge atit de departe”



La doar 35 de ani, ungurul Viktor Kassai devenea cel mai tinar arbitru care a condus o finala UEFA Champions League. Evenimentul s-a petrecut pe 28 mai 2011, cand Barcelona a cucerit trofeul in dauna celor de la Manchester United (scor: 3-1). A fost un an de exceptie pentru el, la finalul caruia Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS) l-a desemnat cel mai bun arbitru din lume.



Site-ul coaches-ahead.ro publica un interviu foarte interesant cu arbitrul maghiar, preluat din buletinul UEFA 2012, in care acesta vorbeste despre finala de anul trecut, despre cum a primit vestea si cum a pregatit jocul, precum si ce l-a determinat sa devina arbitru.

Iata cum a raspuns Kassai la primele doua intrebari ale interviului:

Cind ati aflat ca veti arbitra finala Champions League din 2011?
Pierluigi Collina, liderul UEFA in arbitraj, m-a sunat anuntindu-ma ca echipei noastre i-a fost incredintat jocul. Arbitrii partidelor din Champions League sint anuntati public doar cu doua zile inainte, de aceea nu puteam spune nimanui. Ne-am pregatit in mare secret.

Te-ai gindit vreodata ca vei oficia o finala a Champions League?
Niciodata. Nu sint un tip visator. Cind am inceput sa arbitrez, in ultima liga din Ungaria, nu mi-a trecut prin minte ca voi ajunge atit de departe.

Continuarea interviului o gasiti aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu