"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

joi, 27 septembrie 2012

Augustus Constantin s-a retras din activitate fiind cooptat in cadrul CCA / Vezi declaratia sa


Ultimele zile au consemnat retragerea din activitate a doua nume importante ale arbitrajului romanesc. Mai intai a fost asistentul FIFA Eduard Dumitrescu, urmat tot de un fost arbitru international - Augustus Constantin. Despre primul am vorbit intr-un material precedent (vezi aici), el debutand deja in calitatea de observator.

In varsta de 38 de ani, pe care i-a implinit pe 7 iulie, Augustus Constantin s-a nascut la Ploiesti, dar consacrarea in arbitraj a cunoscut-o la Ramnicu Valcea.

Conform site-ului labtof.ro, debutul in prima liga s-a consemnat pe 22 mai 1999, la partida FC Onesti - Astra Ploiesti (scor: 2-0). In total a condus 200 de jocuri la acest nivel, ultimul fiind Concordia Chiajna - Ceahlaul Piatra Neamt (scor: 2-1), pe 21 septembrie 2012.

Pe lista FIFA s-a aflat in perioada 2002-2011, ultima sa delegare la un joc international fiind anul acesta, pe 7 septembrie, ca al patrulea oficial la partida Bosnia - Grecia (scor: 4-0), din preliminariile Campionatului European de tineret.

In urma propunerii primite din partea presedintelui Alexandru Deaconu, Augustus Constantin s-a retras din activitate pentru a deveni membru in cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor, considerand ca va fi mai util arbitrajului romanesc din noua postura.

"Am considerat că boala lungă e moarte sigură şi după câteva meciuri, având în vedere şi faptul că am ieşit şi de pe lista FIFA, am decis să renunţ, să las loc arbitrilor tineri şi să vin alături de domnii Aron Huzu şi Deaconu pentru a ajuta arbitrajul românesc. Am considerat că e mai util din această poziţie decât din teren. Pentru că trebuie să li se dea o şansă arbitrilor tineri", a declarat Augustus Constantin, conform Mediafax.

Vorbind despre atributiile noului membru al CCA, Alexandru Deaconu a spus, conform aceleiasi agentii de stiri: "Aştept de la Augustus Constantin să îşi transpună la CCA experienţa acumulată la nivelul Ligii I şi în meciurile internaţionale. El se va ocupa cu domnul Huzu de Liga I şi Liga a II-a, adică tot ce înseamnă promovare, retrogradare, monitorizare, organizare a cursurilor şi dezvotare a noilor arbitrilor. Aşadar va avea foarte multe de făcut".

Click aici pentru a afla ce a mai spus Augustus Constantin la conferinta de presa organizata de catre CCA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu