"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

duminică, 27 ianuarie 2013

Platini reaminteste ca arbitrii pot opri jocurile definitiv in cazuri de rasism / Vezi care este procedura


Vineri va vorbeam despre faptul ca presedintele FIFA, Joseph Blatter, a anuntat masuri foarte dure, care pot ajunge pana la retrogradarea echipelor ai caror suporteri au manifestari rasiste. Nici UEFA nu este indiferenta la acest fenomen, tot mai prezent, din pacate, pe stadioanele din intreaga lume. Astfel, intr-un interviu acordat postului de radio francez RTL, presedintele Michel Platini (foto: UEFA/AFP) a reamintit faptul ca arbitrii pot opri definitiv jocul in cazul in care manifestarile rasiste persista.

Evident ca masurile respective trebuie aplicate si in Romania, in acest sens CCA recomandand tuturor arbitrilor din loturile nationale, inca de anul trecut, “să nu tolereze în nici un mod manifestările rasiste şi să procedeze conform directivelor prezentate mai jos:

1. În situaţia în care arbitrul constată existenţa unui comportament rasist în interiorul stadionului sau este informat asupra acestuia de al patrulea oficial, arbitrul va acţiona după cum urmează:
            a) va opri meciul în conformitate cu dispoziţiile Legii 5 din Legile Jocului şi va solicita efectuarea unor anunţuri prin staţia de amplificare a stadionului, prin care va solicita încetarea de îndată a acestui comportament;
            b) dacă, după reluarea jocului, comportamentul rasist nu va înceta, arbitrul va     suspenda jocul pentru 10 minute şi va solicita jucătorilor să se retragă la vestiare. Pe durata suspendării, vor fi efectuate anunţuri prin staţia de amplificare a stadionului, prin care va solicita încetarea de îndată a acestui comportament;
            c) dacă, după reluarea jocului după suspendare, comportamentul rasist nu va înceta, arbitrul va fluiera sfârşitul jocului.
2. Cu ocazia măsurilor menţionate la lit. a - c de mai sus, arbitrul va fi asistat de observatorul de joc prin intermediul celui de-al patrulea oficial, pentru a stabili dacă comportamentul rasist a încetat.
3. Arbitrul va fluiera sfârşitul jocului numai dacă măsurile menţionate la lit. a - b de mai sus nu au condus la încetarea comportamentului rasist şi numai după evaluarea impactului asupra securităţii jucătorilor şi a spectatorilor ca urmare a „sfârşitului prematur al jocului". (frf-cca.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu