"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

vineri, 25 ianuarie 2013

Presedintele FIFA anunta masuri dure impotriva rasismului


Joseph Blatter (foto: Marcello Casal Jr./ABr, nl.wikipedia.org)

Un fenomen din ce in ce mai intalnit pe stadioanele din intreaga lume, rasismul a devenit o problema foarte importanta pentru FIFA. Insusi presedintele Joseph Blatter a luat pozitie, anuntand masuri foarte dure impotriva echipelor ai caror suporteri au astfel de manifestari.

De asemenea, Blatter s-a declarat de acord cu gestul lui Kevin Prince Boateng, care a parasit terenul de joc la un amical, atunci cand suporterii au avut scandari rasiste la adresa lui.

"Sunt de acord și susțin decizia lui Boateng, fiindcă a fost un avertisment puternic. Acum ține de noi să luăm măsurile adecvate. Simt că trebuie să le cerem asociațiilor noastre naționale, în special comisiilor de disciplină, să fie foarte stricte. Disputarea meciurilor fără spectatori poate fi una dintre sancțiuni, dar cea mai bună ar fi depunctarea sau chiar retrogradarea unei echipe. În definitiv, clubul este responsabil pentru fanii săi", a declarat Joseph Blatter, conform digisport.ro, care citeaza site-ul oficial al forului mondial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu