"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Promovat in Liga 3, Cristian Vorovenci se pregateste pentru Europenele de... atletism


De Cristian Vorovenci (foto) am auzit prin 2010, atunci cand am scris pe acest blog despre participarea sa la Campionatele Europene de… Atletism! M-am minunat cand am aflat, de la Diana Paduraru, ca tanarul atlet are si o alta preocupare. Era arbitru asistent in Liga a IV-a bacauana, acolo unde activa si ea. Tot datorita Dianei, in 2011 am realizat si un interviu cu el. Va redau doar inceputul acelui material, publicat cu doar o zi inaintea participarii la Europenele de atletism indoor, de la Paris.

“Povestea lui Cristian Vorovenci este una foarte interesanta. A jucat fotbal la nivel de juniori, dupa care a renuntat in favoarea… atletismului. A devenit arbitru, avand perspective frumoase ca asistent, dar, din pacate, a ratat promovarea in Liga 3 desi la testele fizice a dat peste cap cronometrele Comisiei Centrale. La proba de 2000 m, care trebuia alergata in 8 minute, el a realizat 2700 m! L-a tradat teoria, explicabil totusi avand in vedere faptul era mai mereu ocupat cu pregatirea pentru diferite concursuri de atletism.

Este multiplu campion national si balcanic la proba de 1500 m si dublu campion national la 800 m. A absolvit Facultatea de Educatie Fizica si Sport, dorind sa profeseze, dar Romania nu-i ofera prea multe sanse…” (ScoalaDeArbitri, 3 martie 2011)

Inclus, anul trecut, in “Programul de Talente” demarat de Comisia Centrala a Arbitrilor, Cristian Vorovenci a reusit sa treaca toate testele, aflandu-se printre cei 6 asistenti care au facut saltul catre Liga a III-a. Dupa anuntarea rezultatelor de catre CCA, bacauanii de la desteptarea.ro n-au ratat ocazia de a realiza un interviu foarte interesant cu tanarul arbitru asistent.

“Pentru mine, aceasta promovare constituie o mare satisfactie; gânditi-va ca sunt vreo 300 de asistenti aspiranti la C. E un nou pas intr-o cariera pe care vreau sa o imbratisez pe deplin dupa ce voi abandona activitatea competitionala ca atlet. Pâna atunci, cred ca pot face cele doua lucruri in paralel foarte bine”, a declarat atletul legitimat la CSM 2010 Bacau pentru site-ul mai sus mentionat.

“E un asistent cu calitati remarcabile. Atât din punct de vedere fizic, cât si ca pregatire teoretica”, il descrie pe Cristi Vorovenci presedintele AJF Bacau si, totodata, fostul arbitru divizionar Cristi Sava, conform desteptarea.ro.

Va recomand sa cititi aici intregul material, semnat de catre Dan Sion.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu